Az MVGYOSZ megvásárolta a dital.hu könyvtárat (Digitális Tartalom Látássérülteknek), amelyet a továbbiakban már a szövetség működtet.

Szinte napra pontosan egy éve annak, hogy az olvasás világnapján bejelentettük, hogy a dital.hu és az MVGYOSZ összekapcsolta szolgáltatásait. A digitális könyvtárban egy éve már nemcsak TXT formátumban érhetőek el a könyvek, hanem az MVGYOSZ hangoskönyvtári és Braille-állománya is hozzáférhető a dital.hu oldalon. A digitális könyvtárba történő belépést is összekapcsoltuk, az MVGYOSZ online szolgáltatásainál használt törzsszám és e-mail cím megadásával a dital.hu oldalra is be tudnak lépni a látássérült olvasók. A 2023. évi olvasás világnapjához kapcsolódóan pedig örömmel tájékoztatjuk az olvasókat, hogy az MVGYOSZ megvásárolta a dital.hu tulajdonjogát, és mostantól a szövetség működteti a digitális könyvtárat, ahol több mint 36.000 mű érhető el a látássérült olvasók számára is használható formátumban.

Jelenleg a dital.hu weboldal testreszabása történik, átdolgozzuk az arculatot, új funkciókat tervezünk elérhetővé tenni, és szeretnénk a levelezőlistát is újraindítani. A változások folyamatosak, de természetesen az MVGYOSZ fejlesztőcsapata figyel arra, hogy a dital.hu oldalon a már megszokott szolgáltatások folyamatosan elérhetőek legyenek. Köszönjük az Alko-soft Nonprofit Kft. eddigi áldozatos munkáját, amit a látássérült emberek egyenlő esélyű hozzáférése érdekében tett, és kívánjuk, hogy a cég által újonnan választott kihívások további új szolgáltatásokat hozzanak a vak és gyengénlátó embereknek.

Köszönjük, ha a régi olvasók az MVGYOSZ-t is megtisztelik bizalmukkal, és örömmel köszöntjük új olvasóinkat!

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető