//OkosKlub

OkosKlub

2018-12-18T14:02:24+02:002018. október 02.|

Digitális kompetenciafejlesztés látássérülteknek

Gyere el hozzánk és mi megtanítjuk neked, hogy hogyan lehet vakon az érintőképernyős okostelefonokat használni, és hogy mire jó az okostelefon a telefonáláson és SMS íráson – olvasáson kívül akkor, ha keveset, vagy semmit sem látsz!
Keress meg minket, és mi segítünk neked abban, hogy az otthoni számítógépeddel képernyő használata nélkül is tudj netezni, levelezni, csetelni, tanulni és művelődni!

2016-ban, Magyarországon elsőként kezdtük el a látássérülteknek megtanítani az okostelefonok képernyőolvasóval történő használatának oktatását. Emellett felderítettük és kipróbáltuk a látás hiányának pótlását célzó applikációkat. iOS és Android operációs rendszerrel egyaránt foglalkozunk, mivel mindkét fejlesztési iránynak megvan a maga előnye a másikkal szemben. Hogy kinek melyiket javasoljuk használni, az a felhasználó egyéni látásteljesítményétől, igényeitől és pénztárcájának vastagságától függ.
Azért, hogy az általában a legtöbb látássérült költségvetését jelentősen megterhelő eszközbeszerzés ne legyen kidobott pénz az ablakon, nálunk lehetőség van iPhone és androidos készülékek kipróbálására is. De nemcsak a telefonokat, hanem különböző tartozékokat is tesztelhetnek a kíváncsi vendégeink.

Kiscsoportos és egyéni oktatásban is részesülhetnek a jelentkezők, képességtől, igénytől és lehetőségeinktől függően.

Az otthoni, Windows-os számítógépeken végzendő karbantartási munkákat is vállal munkatársunk.
• Ki lehet az OkosKlub tagja?
Az a látássérült személy, aki az MVGYOSZ valamelyik tagegyesületénél igazoltan érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkezik.
• Mennyibe kerül?
20 alkalom, 45 perces tanórákban mérve 5.000 Ft.
• Meddig vehető igénybe?
A szolgáltatás díjának megfizetését, illetve az első tanóra napjától számított 6 naptári hónapon belül.
• Hogyan lehet jelentkezni OkosKlub tagnak?

E-mailben vagy telefonon, a 06 (1) 384 – 8440 telefonszámon.