Az MVGYOSZ január 18. és 28. között lehetővé tette a felhasználók részére, hogy a hibátlan BlindShell Classic 1-es készülékeket 2-es típusra cseréljék. Ezzel a lehetőséggel több, mint száz látássérült személy, illetve szervezet élt. A becserélt készülékek átnézett, tisztított állapotban már megvásárolhatóak az MVGYOSZ segédeszközboltjában.

A BlindShell Classic egy kifejezetten vak és gyengénlátó felhasználók számára fejlesztett nyomógombos mobiltelefon. A telefont a fizikai billentyűzet segítségével, vagy hangutasításokkal lehet kezelni. A visszajelzést a telefon szintetikus beszédhangja, rezgések és egyéb hangjelzések biztosítják. A telefonon több, speciális alkalmazás érhető el, amely kifejezetten a látássérült emberek mindennapjait hivatottak segíteni. Ilyen többek között a színfelismerő és a címkéző alkalmazás. Ezen túl még zenelejátszó, FM rádió, txt formátumú könyvfelolvasó is elérhető a készüléken. A telefon memóriája 32 gb-ig bővíthető.

A januári csereakciónak köszönhetően most azok is megtapasztalhatják a BlindShell Classic előnyeit, akik idáig a készülék ára miatt nem tudták azt megvásárolni. Az újraértékesítésre kerülő, használt nyomógombos mobiltelefon tagi kedvezményes ára most bruttó 33.000 Ft.

A becserélt készülékeket az MVGYOSZ segédeszközszervizt végző munkatársai átnézték, megtisztították, csak ezek után kerülhetnek forgalomba. A használt készülékekre a szövetség 1 hónapos garanciát biztosít. A BlindShell Classic telefon alapfelszereléséhez a telefontöltő hozzátartozik, egyéb kiegészítőket külön lehet beszerezni.

A telefonhoz többek között bőrhatású telefontok is vásárolható, mely jelenleg piros és fekete színben kapható a segédeszközboltban. A felül nyíló flip tok teljes körű védelmet nyújt a készüléknek a karcolás és leesés ellen, mivel a tok tetején egy mágnes fogja össze a tok előlapját a hátlapjával. A BlindShell Classic készülékhez megvásárolható tok 10.000 Ft-os tagi bruttó áron érhető el a webáruházban.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető