Szakkönyvtár

2019-03-04T22:34:55+02:00

MVGYOSZ szakkönyvtár

Az MVGYOSZ szakkönyvtárát 2018-ban hozta létre. A könyvtár állománya 127 db, a látássérültséggel, látássérült emberekkel különböző szakmai, vagy humán megközelítéssel foglalkozó könyvből, illetve kiadványból áll.

A könyvtár létrejötte

Az MVGYOSZ, mint a magyar látássérült személyek legrégebbi és legerősebb érdekvédelmi valamint érdekképviseleti szolgáltató szervezete a hazánkban megjelent, a vak vagy gyengénlátó embereket témául választó szerzők könyveiből tiszteletpéldányokat vagy köteles példányokat kapott. Ezek a könyvek a székházon belül több helyen voltak eltárolva. Alkalmanként a látássérültséghez kapcsolódó témájú szakdolgozatot író főiskolások, vagy egyetemisták kölcsönkértek közülük néhányat. Azért, hogy a könyvek kölcsönzése formalizáltan történhessen, az MVGYOSZ vezetői úgy határoztak, hogy magán könyvtárban, rendezetten tartják nyilván a szakkönyveket és a kölcsönzés egy hagyományos, könyvtári kölcsönzés formai kereteivel megegyező keretek között fog zajlani.

Beiratkozás

A beiratkozás személyesen történhet, az MVGYOSZ Bodor Tibor hangoskönyvtárának meghirdetett nyitvatartási idejében.

Ki iratkozhat be?

Az a magánszemély, aki az MVGYOSZ szakkönyvtár használatára vonatkozó Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelel és azt, valamint az MVGYOSZ Adatvédelmi szabályzatát elfogadja.

A beiratkozást követően a beiratkozó olvasójegyet kap, mely olvasójegy a beiratkozás napjától számított 90 naptári napig érvényes. A szolgáltatás ingyenes.

Kölcsönzés

Az MVGYOSZ szakkönyvtár állományában nyilvántartott könyv kölcsönzése érvényes olvasójegy birtokában lehetséges. A kölcsönzés minden esetben kizárólag személyesen történhet. Egyidejűleg legfeljebb 3 könyv kölcsönözhető. A kölcsönzés időtartama a kölcsönzés napjától számított legfeljebb 21 naptári nap. A kölcsönzési idő adott könyvre vonatkozóan meghosszabbítható, legfeljebb 7 naptári nappal. Amennyiben a kölcsönözni kívánt könyv felolvasott, vagy Braille-nyomtatású változatát igényli a Kölcsönző, úgy ki kell várnia a kért formátumú változat elkészítését.

Katalógus

Az MVGYOSZ szakkönyvtárból kölcsönözhető könyvek, kiadványok listája hamarosan elérhető lesz.

Kapcsolatfelvétel

A szakkönyvtárral kapcsolatos további információért kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével írjon nekünk:

Ugrás a lap tetejére