Segédeszköz bolt

2019-06-14T14:34:17+02:00

Hol vásárolhatok jó minőségű fehérbotot?
Hol találok praktikus és hasznos ajándékot látássérült családtagomnak, barátomnak?
Hol szerezhetek be az önálló életvitelt megkönnyítő eszközöket idős ismerősömnek?
Hol válthatom ki a vényre felírt fehérbotot?
Hol találok olyan társasjátékot, mellyel látássérültek és látók együtt játszhatnak?
Milyen eszközök segítik a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét?

Valamennyi kérdésre az MVGYOSZ ad választ.

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában a siketvak emberek tapintó, a vak és aliglátó személyek tapintó és halló életmódjához használható gyógyászati és életvitelt segítő eszközöket, valamint a gyengénlátók számára nagybetűkkel, számokkal megtervezett és legyártott feliratozású műszaki cikkeket, könyveket lehet megvásárolni.

Malata zsebrádió és MP3-lejátszó

Ár: 4999 Ft.

Ezzel a termékkel mindig magunknál tudhatjuk kedvenc zenéinket, hangoskönyveinket. Kis mérete miatt praktikus eszköz utazáshoz, nyaraláshoz. Az eszközhöz pendrive-ot és micro SD-kártyát egyaránt csatlakoztathatunk. Beépített rádióval is rendelkezik. USB portján keresztül megfelelő adatkábellel az okoseszközeinket is tölthetjük vele, így powerbankként is funkcionál. Az eszköz beépített mono hangszóróval és 3,5-es Jack-csatlakozóval is rendelkezik. A termék tartalmazza a töltőkábelt.

Benedek Zoltán


Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, az alábbi nyitva tartás szerint:
kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen
(150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében bevezettük a bankkártyás fizetést.

Zoomax Snow 10 Pro digitális nagyító

Ár: 397.999 Ft.

Az eszköz főbb jellemzői:

 • – 10 colos kijelző
 • – 13 megapixeles HD-kamera
 • – nagyítás mértéke: kétszerestől tizenkilencszeresig
 • – távoli és közeli üzemmód
 • – szövegfelolvasó funkció
 • – kb. 1,5 GB belső tárhely, amely audio-és képfájlok kezelésére alkalmas.

Az eszköz töltőkábelt és egy hordozható védőtokot is tartalmaz.

A termék megvásárlásához nyújtható támogatásokról a Szolgáltató központ munkatársainál érdeklődhet.

Zoomax Snow S digitális nagyító

Ár: 138.620 Ft.

Az eszköz főbb jellemzői:

 • – 4,3 colos kijelző
 • – autófókusz funkció
 • – nagyítás mértéke: kétszerestől tizenhatszorosig
 • – videó kimenet, amellyel tévéhez is csatlakoztathatjuk az eszközt.

Billentyűzet gyengénlátóknak

Ár: 33.333 Ft.

A készlet erejéig még kapható ez a Logic márkájú, kifejezetten gyengénlátók számára készült USB-s számítógépes billentyűzet. Az eszköz alapszíne sárga, a billentyűzeten lévő karakterek kontrasztosak, feketék, vastagon szedettek. A billentyűzeten található két USB-port, melyből az egyikbe a termékhez járó kb. 30 cm hosszú, hajlítható gégecsöves, 10 ledből álló lámpát csatlakoztathatunk, így plusz fényforrást biztosíthatunk magunknak.

Benedek Zoltán


Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, az alábbi nyitva tartás szerint:
kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen
(150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében bevezettük a bankkártyás fizetést.

Közlekedést segítő négygombos távirányító

Ára: 1585 Ft.

A készüléken lévő bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatók a távirányítóval bekapcsolható, hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint a FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat is ezzel a távirányítóval olvastathatjuk fel (amennyiben a berendezés működik és felolvasóval felszerelt), ezen kívül az M4-es metrónál az éppen üzemelő, a tőlünk távolodó mozgású mozgólépcsőt hangjelzéssel jelző berendezés (ATS) is bekapcsolható vele.

Benedek Zoltán


A Segédeszközbolt aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető: 

http://www.mvgyosz.hu/amit-adunk-hu/latasserulteknek-hu/segedeszkoz-bolt/

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, az alábbi nyitva tartás szerint:

kedden: 10:00-től 18:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig),

csütörtökön: 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és

pénteken: 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen (150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében bevezettük a bankkártyás fizetést.

Árukínálat

A bolt termékpalettája folyamatosan bővül, követve a külföldi és hazai fejlesztések ütemét és alkalmazkodva a vásárlói igényekhez. A teljes kínálatot bemutató, az árakat is tartalmazó aktuális árulista: Segédeszközbolt termék- és árulistája innen letölthető

Termékkategóriák

 • Fehérbot és tartozékai
 • Háztartás
 • Játék, sport
 • Könyv/CD/Katalógus
 • Műszaki cikk
 • Optika
 • Óra
 • Papír írószer
 • Taktilis burkolati jelzés
 • Egyéb

Információ, illetve a termékekről tájékoztató az alábbi űrlap kitöltésével, vagy telefonon kérhető.

Állandó kedvezmény

Az MVGYOSZ tagegyesületei és azok a vásárlók, akik a vásárláskor igazolják, hogy az MVGYOSZ egyik tagegyesületénél tagok, a listaárhoz képest kedvezőbb áron jogosultak megvásárolni a boltban kapható legtöbb terméket, illetve kétévente egy alkalommal egy (nem vényre feliratható) fehérbotot a kedvezményes ár feléért vehetnek meg.

Alkalmi támogatások

Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében és a hírek oldalon meghirdetett alkalmakkor a kedvezményes áron vásárolni jogosultak a hirdetményben szereplő támogatással további kedvezményeket kapva vásárolhatnak. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

Kedvezmények nagy összegű vásárlások esetén

A kedvezményes áron történő vásárlásra nem jogosult személyek, vagy nonprofit szervezetek nagyobb összegben tervezett vásárlás esetén kérhetnek egyedi árajánlatot a kiválasztott termékekre. Ajánlatkéréseket az alábbi űrlap kitöltésével fogad az MVGYOSZ. Az ajánlatkérés és az ajánlat megküldése között lehetséges, hogy néhány munkanap is eltelik.

Vényre felíratható termékek

A fehérbotok egyes típusait, magyarul beszélő vércukorszint mérőt, különböző videó nagyítókat és egyéb speciális életvitelt segítő eszközöket fel lehet íratni vényre, szemész szakorvossal. A részletes és pontos információkért kattintson ide!

Hogyan vásárolhat?

A boltban személyesen bárki vásárolhat. A kedvezményes áron történő vásárlásra jogosultak megbízott személy segítségével is vásárolhatnak, de ez esetben a megbízottnak vásárláskor be kell mutatnia a megbízóérvényes MVGYOSZ arcképes igazolványát és egy írásos, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő meghatalmazást. A meghatalmazást a vásárláskor a segédeszköz értékesítőnél kell hagyni.
A fővárostól távol élő látássérültek írásbeli megrendelés alapján is vásárolhatnak, postai kiszállítást kérve. Esetükben a kedvezményes vásárlásra való jogosultság tényét az az egyesület igazolja, ahol a tagsági díjat fizetik.
Lehetőség van arra is, hogy az MVGYOSZ tagegyesület ügyfélszolgálata járjon el adott tag nevében a vásárlás segítése céljából, de ebben az esetben a számlázási, illetve szállítási cím kizárólag az adott látássérült személy postacíme lehet.

Fizetési módok

A boltban készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni.
Utánvétes postai szállítás kérésekor a postásnál kell fizetni. Figyelem! A postásnál történő fizetésért a Magyar posta szolgáltatási díjat számít fel, melynek összege változó, de kis értékű vásárláskor is lehet több ezer forint.
Banki átutalással is kiegyenlíthető a megvásárolt termékek ára akkor, ha postai szállítást kér a vásárló. Ebben az esetben az utalás a termék átvételét megelőzően történik.

Garancia és jótállás

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában vásárolt termékekre az általános garanciális és jótállási szabályok vonatkoznak, attól nincs eltérés. Termék visszavásárlása, vagy cseréje szintén a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően lehetséges, attól nincs lehetőség eltérni.

A bolt címe és megközelítési lehetőségei

A segédeszköz bolt az MVGYOSZ székházában található.
A közösségi (tömeg)közlekedéssel történő megközelítési lehetőségekről részletes tájékoztatás olvasható ide kattintva.

Segédeszközbolt nyitvatartása

Nyitvatartás:
Kedden: 10:00 – 18:00
Csütörtökön: 9:00 – 17:00
Pénteken: 8:30 – 12:30

Előfordulhat, hogy a fent meghirdetett nyitvatartási időtől eltérő időben tart nyitva a segédeszközbolt. Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében, és a hírek menüpontban meghirdetett akciók során további kedvezményeket kaphatnak a vásárlók. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

A fehérbotoknak három fő típusa van. A támbotok, amelyek egyrészt biztonságos támaszt nyújtanak az idős, nehezen mozgó embereknek, másrészt informálják a környezetükben tartózkodókat arról, hogy a fehérbotot használó személy látása erősen meggyengült. A jelző botok, melyek könnyűek, és a funkciójuk az, hogy informálják a környezetükben tartózkodókat arról, hogy a fehérbotot használó személy látása erősen meggyengült. A pásztázó botok, melyek könnyűek, de egyúttal kellően merevek is ahhoz, hogy egy vak ember az eszköz szakszerű használatával információkat szerezhessen a környezetéről, az útjában előforduló, botlás, vagy balesetveszélyt okozó akadályokról. Mindhárom kategóriában elérhető a NEAK által fix összeggel támogatott, szemész szakorvos által vényre feliratható modell. A vényre minden alkalommal a termék pontos azonosítóit rá kell írni. Ha a vény pontatlanul, vagy hiányosan lett kitöltve, azzal nem lehetséges a NEAK támogatás igénybevétele.

Termék pontos megnevezése:

PP-5344 fém, négyrészes fehérbot
PP-5345, fém, ötrészes fehérbot
HB 1, műanyag, kampós fehérbot

Akkor érvényes a vény, ha az alábbi adatok szerepelnek rajta:

Az Orvos
• neve
• 9 jegyű azonosítószáma
• pecsétje
• aláírása

BNO kód

A látássérült

 • Neve
 • Címe
 • Születési dátuma
 • Közgyógy igazolvány száma
 • Közgyógy igazolvány érvényessége

A termék pontos megnevezése

nyilatkozat a vény hátoldalán:

Alulírott nyilatkozom, hogy a termékkel azonos segédeszközt kihordási időn belül nem vettem át társadalombiztosítási támogatással.

Termék pontos megnevezése:

Merev pásztázó fehérbot (Sopronkőhida) 110-140 cm
Összecsukható pásztázó fehérbot (Sopronkőhida) 110-140 cm

Akkor érvényes a vény, ha az alábbi adatok szerepelnek rajta:

Az Orvos

 • neve
 • 9 jegyű azonosítószáma
 • pecsétje
 • aláírása

BNO kód

A látássérült

 • Neve
 • Címe
 • Születési dátuma
 • Közgyógy igazolvány száma
 • Közgyógy igazolvány érvényessége

A termék pontos megnevezése

nyilatkozat a vény hátoldalán:

Alulírott nyilatkozom, hogy a termékkel azonos segédeszközt kihordási időn belül nem vettem át társadalombiztosítási támogatással.

A technika fejlődésével megjelentek a videó nagyítók, melyek a csiszolt üveg, vagy műanyag lencsés optikai nagyítók nagyítási képességeit lényegesen felülmúlják. Az eleinte analóg kamerákat használó szerkezeteket mára felváltották a digitális képalkotó és képmegjelenítő eszközök. Ma két fő fajtáját különböztetjük meg a videó nagyítóknak. A hordozható és az asztali eszközöket. Magyarországon lehetőség van arra, hogy a betegbiztosítással rendelkező állampolgárok a NEAK által megállapított és nyújtott támogatással jussanak hozzá ezekhez a hazai viszonylatban még drágának számító segédeszközökhöz.
Mielőtt egy látássérült személy támogatási kérelmet nyújtana be egy videó nagyító vásárlásához, meg kell győződnie arról, hogy adott eszköz használatát képes elsajátítani és a nagyító valós segítséget nyújt számára. Ha ez megtörtént és pozitív az eredmény, akkor az eszköz pontos megnevezésével, szemész szakorvossal kell felíratni a nagyítót, vényre. A vény birtokában a további teendők elvégzésében, a kérelem benyújtásában – kérésre – az MVGYOSZ, vagy annak a látássérült személy lakóhelye szerinti megyeszékhelyén működő tagegyesülete tud segíteni.

 • Hordozható videó nagyítók
 • Asztali videó nagyítók

Azokat a speciálisan látássérülteknek tervezett eszközöket soroljuk az életvitelt segítő eszközök körébe, amelyek a látás hiányából, vagy gyenge mivoltából eredő hátrányok kiküszöbölését segítik. Ilyenek például a pontírás eszközei, a digitális írást pontírássá konvertáló eszközök és a papírra nyomtatott szövegek, képek, ábrák felnagyítására használható eszközök.

Információ az alábbi űrlap kitöltésével kérhető: