Segédeszköz bolt

2020-08-28T11:32:38+02:00

Hol vásárolhatok jó minőségű fehérbotot?
Hol találok praktikus és hasznos ajándékot látássérült családtagomnak, barátomnak?
Hol szerezhetek be az önálló életvitelt megkönnyítő eszközöket idős ismerősömnek?
Hol válthatom ki a vényre felírt fehérbotot?
Hol találok olyan társasjátékot, mellyel látássérültek és látók együtt játszhatnak?
Milyen eszközök segítik a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét?

Valamennyi kérdésre az MVGYOSZ ad választ.

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában a siketvak emberek tapintó, a vak és aliglátó személyek tapintó és halló életmódjához használható gyógyászati és életvitelt segítő eszközöket, valamint a gyengénlátók számára nagybetűkkel, számokkal megtervezett és legyártott feliratozású műszaki cikkeket, könyveket lehet megvásárolni.

Újból kapható termékek

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában ismét kapható több olyan közkedvelt termék, amelyeket sok vásárlónk már nagyon várt.

Az elmúlt hónapokban egyre több vásárlónk érdeklődött telefonon, illetve e-mailben, hogy mikortól lehet kapni pingpong labdát, a pontíráshoz papírt, vagy akár magyarul beszélő személymérleget. Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy az MVGYOSZ segédeszközboltjában ismét megvásárolhatók az említett termékek, és szintén jó hír, hogy ezeket a tételeket most sokkal kedvezőbb áron sikerült beszereznünk.

Pingpong labda, csörgő, 2500 Ft

Ütő vak pingponghoz, 2160 Ft

Papír Braille-íráshoz, A4, 150 g, 250 db/csomag, 2387 Ft

Magyarul beszélő személymérleg, 5200 Ft

Kérjük, a vásárláshoz foglaljon időpontot!

dr. Nagyné Berke Mónika

szolgáltatásvezető


Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Baráth Bernadett és Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, Budapest, Thököly út 105. szám, második emelet, az alábbi nyitva tartás szerint:

kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A boltban bankártyával is lehet fizetni.

Kutya jó dolgok a segédeszközboltban

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában többféle olyan termék közül választhat, ami nemcsak kutyusának szerez örömet, de a gazdi kényelmét és biztonságát is szolgálja.

A látássérült emberek egy jelentős része vakvezetőkutyával közlekedik. A közös munkán túl a gazdiknak foglalkozniuk kell a kutya egészségével, minden nap ki kell őket mozgatni, fésülni szükséges őket vedlés alkalmával akár naponta többször is, és a rendszeres közös játék is elengedhetetlenül fontos, főleg a kutyus szempontjából. Az MVGYOSZ segédeszközboltjában az alapfelszereléseken túl, mint a póráz, nyakörv, pergőcsengő, többféle hasznos és a szabadidő eltöltését segítő termék közül is lehet választani, ami nélkülözhetetlen a kutya-gazda páros gördülékeny együttéléséhez.

Jutalomfalat Bosch Goodies Dental, 450 g, 925 Ft

A termék műanyag dobozos kiszerelésben kapható, a csomag csont alakú, kis méretű, keksz jellegű falatkákat tartalmaz.

Kutyajáték, Hunter fogtisztító, súlyzó alakú, 18 cm, 1185 Ft

A játék gumiból van, több féle mélyedéssel, amely segíti a kutya fogának tisztulását rágás során.

Kutyakefe gereblye forgófogazatú, 1555 Ft

A kefe fém, forgó fogazatú, műanyag nyelű. A kutyaszőr könnyen kiszedhető a fogak közül, jól tisztítható.

Kutyakulacs utazáshoz 0,7 L, 1050 Ft

A biztonságosan záródó, kihajtható itatótálkával egybeépített  műanyag kulacs nadrágra akasztható karabinerrel is rendelkezik.

Evést lassító műanyag kutyatál 1,5 L, 1780 Ft

Többféle színben kapható a gyors evést lassító kutyatál. A tálban három henger alakú akadály gátolja a kutyát abban, hogy mélyen a tál aljáig belehabzsolhasson az ételbe. Ezáltal kénytelen kisebb adagokat felszedni, így az evés időtartama meghosszabbodik, a rágásra szánt idő megnő. Alacsony súlypontú kialakításának köszönhetően nem borul fel.

Vásárláshoz kérjen időpontot az MVGYOSZ elérhetőségei egyikén. A bolt Budapesten a Thököly út 105. szám alatt, a második emeleten található. Baráth Bernadett és Balogh Tamás minden kedden, csütörtökön és pénteken várja Önöket. A boltban bankkártyával is lehet fizetni!

dr. Nagyné Berke Mónika

szolgáltatásvezető


Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Baráth Bernadett és Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, Budapest, Thököly út 105. szám, második emelet, az alábbi nyitva tartás szerint:

kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A boltban bankártyával is lehet fizetni.

Közlekedést segítő négygombos távirányító

Ára: 1585 Ft.

A készüléken lévő bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatók a távirányítóval bekapcsolható, hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint a FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat is ezzel a távirányítóval olvastathatjuk fel (amennyiben a berendezés működik és felolvasóval felszerelt), ezen kívül az M4-es metrónál az éppen üzemelő, a tőlünk távolodó mozgású mozgólépcsőt hangjelzéssel jelző berendezés (ATS) is bekapcsolható vele.

Benedek Zoltán


A Segédeszközbolt aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető: 

https://www.mvgyosz.hu/amit-adunk-hu/latasserulteknek-hu/segedeszkoz-bolt/

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Baráth Bernadett és Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, Budapest, Thököly út 105. szám, második emelet, az alábbi nyitva tartás szerint:

kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A boltban bankártyával is lehet fizetni.

Árukínálat

A bolt termékpalettája folyamatosan bővül, követve a külföldi és hazai fejlesztések ütemét és alkalmazkodva a vásárlói igényekhez. Az aktuális árulista:  Az MVGYOSZ segédeszközbolt árlista letöltése

Információ, illetve a termékekről tájékoztató az alábbi űrlap kitöltésével, vagy telefonon kérhető.

Állandó kedvezmény

Az MVGYOSZ tagegyesületei és azok a vásárlók, akik a vásárláskor igazolják, hogy az MVGYOSZ egyik tagegyesületénél tagok, a listaárhoz képest kedvezőbb áron jogosultak megvásárolni a boltban kapható legtöbb terméket, illetve kétévente egy alkalommal egy (nem vényre feliratható) fehérbotot a kedvezményes ár feléért vehetnek meg.

Alkalmi támogatások

Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében és a hírek oldalon meghirdetett alkalmakkor a kedvezményes áron vásárolni jogosultak a hirdetményben szereplő támogatással további kedvezményeket kapva vásárolhatnak. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

Kedvezmények nagy összegű vásárlások esetén

A kedvezményes áron történő vásárlásra nem jogosult személyek, vagy nonprofit szervezetek nagyobb összegben tervezett vásárlás esetén kérhetnek egyedi árajánlatot a kiválasztott termékekre. Ajánlatkéréseket az alábbi űrlap kitöltésével fogad az MVGYOSZ. Az ajánlatkérés és az ajánlat megküldése között lehetséges, hogy néhány munkanap is eltelik.

Vényre felíratható termékek

A fehérbotok egyes típusait, magyarul beszélő vércukorszint mérőt, különböző videó nagyítókat és egyéb speciális életvitelt segítő eszközöket fel lehet íratni vényre, szemész szakorvossal. A részletes és pontos információkért kattintson ide!

Hogyan vásárolhat?

Személyesen – Kérjük, foglaljon időpontot.

A személyre szabott kiszolgálás az MVGYOSZ Szolgáltatási centrumban levő segédeszközbolt kiszolgáló pultjánál történik. A segédeszközboltban történő vásárláshoz a portán sorszám tikettet kell kérni. Sorra kerülésig a várakozótérben lehet tartózkodni.

Az MVGYOSZ tagegyesületeinek látássérült tagjai  részére biztosított kedvezményes áron, a  vásárlásra jogosultak megbízott személy segítségével is vásárolhatnak. Ebben ez esetben a megbízottnak vásárláskor be kell mutatnia a megbízó érvényes MVGYOSZ arcképes igazolványát és egy írásos, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő meghatalmazást. A meghatalmazást a vásárláskor a segédeszköz értékesítőnél kell hagyni.

Hamarosan elindítjuk webshop szolgáltatásunkat, addig is szíves türelmüket kérjük.

Fizetési módok

A boltban személyes, vagy megbízott segítségével történő vásárlás esetén készpénzzel és bankkártyával, kizárólag Magyar forintban lehet fizetni.

E-mailes és utánvétes rendeléseket nem áll módunkban fogadni. Kérjük vegyék fel a kapcsolatot azzal az egyesülettel, ahol tagsági jogviszonyt létesítettek. Az egyesületek közreműködnek a segédeszközök beszerzésében.

Garancia és jótállás

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában vásárolt termékekre az általános garanciális és jótállási szabályok vonatkoznak, attól nincs eltérés. Termék visszavásárlása, vagy cseréje szintén a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően lehetséges, attól nincs lehetőség eltérni.

A bolt címe és megközelítési lehetőségei

A segédeszköz bolt az MVGYOSZ telephelyén található.
A közösségi (tömeg)közlekedéssel történő megközelítési lehetőségekről részletes tájékoztatás olvasható ide kattintva.

Segédeszközbolt nyitvatartása

Nyitva tartás: a személyes vásárláshoz kérjük, foglaljon időpontot!

Nyitvatartás:
Kedden: 10:00 – 18:00
Csütörtökön: 9:00 – 17:00
Pénteken: 8:30 – 12:30

Előfordulhat, hogy a fent meghirdetett nyitvatartási időtől eltérő időben tart nyitva a segédeszközbolt. Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében, és a hírek menüpontban meghirdetett akciók során további kedvezményeket kaphatnak a vásárlók. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

A fehérbotoknak három fő típusa van. A támbotok, amelyek egyrészt biztonságos támaszt nyújtanak az idős, nehezen mozgó embereknek, másrészt informálják a környezetükben tartózkodókat arról, hogy a fehérbotot használó személy látása erősen meggyengült. A jelző botok, melyek könnyűek, és a funkciójuk az, hogy informálják a környezetükben tartózkodókat arról, hogy a fehérbotot használó személy látása erősen meggyengült. A pásztázó botok, melyek könnyűek, de egyúttal kellően merevek is ahhoz, hogy egy vak ember az eszköz szakszerű használatával információkat szerezhessen a környezetéről, az útjában előforduló, botlás, vagy balesetveszélyt okozó akadályokról. Mindhárom kategóriában elérhető a NEAK által fix összeggel támogatott, szemész szakorvos által vényre feliratható modell. A vényre minden alkalommal a termék pontos azonosítóit rá kell írni. Ha a vény pontatlanul, vagy hiányosan lett kitöltve, azzal nem lehetséges a NEAK támogatás igénybevétele.

Termék pontos megnevezése:

PP-5344 fém, négyrészes fehérbot
PP-5345, fém, ötrészes fehérbot
HB 1, műanyag, kampós fehérbot

Akkor érvényes a vény, ha az alábbi adatok szerepelnek rajta:

Az Orvos
• neve
• 9 jegyű azonosítószáma
• pecsétje
• aláírása

BNO kód

A látássérült

 • Neve
 • Címe
 • Születési dátuma
 • Közgyógy igazolvány száma
 • Közgyógy igazolvány érvényessége

A termék pontos megnevezése

nyilatkozat a vény hátoldalán:

Alulírott nyilatkozom, hogy a termékkel azonos segédeszközt kihordási időn belül nem vettem át társadalombiztosítási támogatással.

Termék pontos megnevezése:

Merev pásztázó fehérbot (Sopronkőhida) 110-140 cm
Összecsukható pásztázó fehérbot (Sopronkőhida) 110-140 cm

Akkor érvényes a vény, ha az alábbi adatok szerepelnek rajta:

Az Orvos

 • neve
 • 9 jegyű azonosítószáma
 • pecsétje
 • aláírása

BNO kód

A látássérült

 • Neve
 • Címe
 • Születési dátuma
 • Közgyógy igazolvány száma
 • Közgyógy igazolvány érvényessége

A termék pontos megnevezése

nyilatkozat a vény hátoldalán:

Alulírott nyilatkozom, hogy a termékkel azonos segédeszközt kihordási időn belül nem vettem át társadalombiztosítási támogatással.

A technika fejlődésével megjelentek a videó nagyítók, melyek a csiszolt üveg, vagy műanyag lencsés optikai nagyítók nagyítási képességeit lényegesen felülmúlják. Az eleinte analóg kamerákat használó szerkezeteket mára felváltották a digitális képalkotó és képmegjelenítő eszközök. Ma két fő fajtáját különböztetjük meg a videó nagyítóknak. A hordozható és az asztali eszközöket. Magyarországon lehetőség van arra, hogy a betegbiztosítással rendelkező állampolgárok a NEAK által megállapított és nyújtott támogatással jussanak hozzá ezekhez a hazai viszonylatban még drágának számító segédeszközökhöz.
Mielőtt egy látássérült személy támogatási kérelmet nyújtana be egy videó nagyító vásárlásához, meg kell győződnie arról, hogy adott eszköz használatát képes elsajátítani és a nagyító valós segítséget nyújt számára. Ha ez megtörtént és pozitív az eredmény, akkor az eszköz pontos megnevezésével, szemész szakorvossal kell felíratni a nagyítót, vényre. A vény birtokában a további teendők elvégzésében, a kérelem benyújtásában – kérésre – az MVGYOSZ, vagy annak a látássérült személy lakóhelye szerinti megyeszékhelyén működő tagegyesülete tud segíteni.

 • Hordozható videó nagyítók
 • Asztali videó nagyítók

Azokat a speciálisan látássérülteknek tervezett eszközöket soroljuk az életvitelt segítő eszközök körébe, amelyek a látás hiányából, vagy gyenge mivoltából eredő hátrányok kiküszöbölését segítik. Ilyenek például a pontírás eszközei, a digitális írást pontírássá konvertáló eszközök és a papírra nyomtatott szövegek, képek, ábrák felnagyítására használható eszközök.

Információ az alábbi űrlap kitöltésével kérhető:

Ugrás a lap tetejére