Hol vásárolhatok jó minőségű fehérbotot?
Hol találok praktikus és hasznos ajándékot látássérült családtagomnak, barátomnak?
Hol szerezhetek be az önálló életvitelt megkönnyítő eszközöket idős ismerősömnek?
Hol válthatom ki a vényre felírt fehérbotot?
Hol találok olyan társasjátékot, mellyel látássérültek és látók együtt játszhatnak?
Milyen eszközök segítik a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét?

Valamennyi kérdésre az MVGYOSZ ad választ.

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában a siketvak emberek tapintó, a vak és aliglátó személyek tapintó és halló életmódjához használható gyógyászati és életvitelt segítő eszközöket, valamint a gyengénlátók számára nagybetűkkel, számokkal megtervezett és legyártott feliratozású műszaki cikkeket, könyveket lehet megvásárolni.

Árukínálat

A bolt termékpalettája folyamatosan bővül, követve a külföldi és hazai fejlesztések ütemét és alkalmazkodva a vásárlói igényekhez. Az aktuális árakról, megvásárolható termékekről a webáruház oldalán tájékozódhat.

Információ, illetve a termékekről tájékoztató az alábbi űrlap kitöltésével, vagy telefonon kérhető.

Állandó kedvezmény

Az MVGYOSZ tagegyesületei és azok a vásárlók, akik a vásárláskor igazolják, hogy az MVGYOSZ egyik tagegyesületénél tagok, a listaárhoz képest kedvezőbb áron jogosultak megvásárolni a boltban kapható legtöbb terméket, illetve kétévente egy alkalommal egy (nem vényre feliratható) fehérbotot a kedvezményes ár feléért vehetnek meg.

Alkalmi támogatások

Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében és a hírek oldalon meghirdetett alkalmakkor a kedvezményes áron vásárolni jogosultak a hirdetményben szereplő támogatással további kedvezményeket kapva vásárolhatnak. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

Kedvezmények nagy összegű vásárlások esetén

A kedvezményes áron történő vásárlásra nem jogosult személyek, vagy nonprofit szervezetek nagyobb összegben tervezett vásárlás esetén kérhetnek egyedi árajánlatot a kiválasztott termékekre. Ajánlatkéréseket az alábbi űrlap kitöltésével fogad az MVGYOSZ. Az ajánlatkérés és az ajánlat megküldése között lehetséges, hogy néhány munkanap is eltelik.

Vényre felíratható termékek

A fehérbotok egyes típusait, magyarul beszélő vércukorszint mérőt, különböző videó nagyítókat és egyéb speciális életvitelt segítő eszközöket fel lehet íratni vényre, szemész szakorvossal. A részletes és pontos információkért kattintson ide!

Hogyan vásárolhat?

A személyes vásárláshoz kérjük, foglaljon időpontot az MVGYOSZ elérhetőségei egyikén.

A személyre szabott kiszolgálás az MVGYOSZ Szolgáltatási centrumban levő segédeszközbolt kiszolgáló pultjánál történik. A segédeszközboltban történő vásárláshoz a portán sorszám tikettet kell kérni. Sorra kerülésig a várakozótérben lehet tartózkodni.

Az MVGYOSZ tagegyesületeinek látássérült tagjai  részére biztosított kedvezményes áron, a  vásárlásra jogosultak megbízott személy segítségével is vásárolhatnak. Ebben ez esetben a megbízottnak vásárláskor be kell mutatnia a megbízó érvényes MVGYOSZ arcképes igazolványát és egy írásos, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő meghatalmazást. A meghatalmazást a vásárláskor a segédeszköz értékesítőnél kell hagyni.

Látogasson el webáruházunkban ide kattintva!

Fizetési módok

A boltban személyes, vagy megbízott segítségével történő vásárlás esetén készpénzzel és bankkártyával, kizárólag Magyar forintban lehet fizetni.

E-mailes és utánvétes rendeléseket nem áll módunkban fogadni.

Garancia és jótállás

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában vásárolt termékekre az általános garanciális és jótállási szabályok vonatkoznak, attól nincs eltérés. Termék visszavásárlása, vagy cseréje szintén a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően lehetséges, attól nincs lehetőség eltérni.

A bolt címe és megközelítési lehetőségei

A segédeszközbolt az MVGYOSZ telephelyén található.
A közösségi (tömeg)közlekedéssel történő megközelítési lehetőségekről részletes tájékoztatás olvasható ide kattintva.

Segédeszközbolt nyitvatartása

Nyitvatartás:
Kedden: 10:00 – 18:00
Csütörtökön: 9:00 – 17:00
Pénteken: 8:30 – 12:30

Előfordulhat, hogy a fent meghirdetett nyitvatartási időtől eltérő időben tart nyitva a segédeszközbolt. Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében, és a hírek menüpontban meghirdetett akciók során további kedvezményeket kaphatnak a vásárlók. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

Megszűnt a sopronkőhidai fehérbotok gyártása.

Az MVGYOSZ tájékoztatja a szövetség tagegyesületeit és a tagságot, hogy a sopronkőhidai fehérbotok gyártása megszűnt, ezért kérjük, hogy senki ne írasson fel a továbbiakban vényre se merev, se összecsukható sopronkőhidai fehérbotot.

Mivel a NEAK listájából kizárólag a gyártó tudja csak levetetni a botokat, időbe kerül, mire azok kikerülnek a felíratható termékek listájából – ennek folyamata már elindult.

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában még néhány darab merev pásztázó bot kapható, kérjük, hogy mielőtt beküldik a receptet, meglétükről előzetesen érdeklődjenek a segédeszközbolt oldalán található kapcsolatfelvételi űrlapon ( https://www.mvgyosz.hu/amit-adunk-hu/latasserulteknek-hu/seged-eszkozbolt/ ).

A cseh fehérbotok akkreditációja megkezdődött, amint bekerül a vényre felírható fehérbotok közé, az MVGYOSZ honlapján, hírlevelében erről tájékoztatást nyújt.

Mindaddig, amíg nem lehet TB-támogatott módon megvásárolni a cseh botokat, az MVGYOSZ elnöksége és vezetősége fehérbot-vásárlási támogatást biztosít a látássérült személyek részére, melynek mértékéről a szövetség hírlevélben a későbbiekben adunk tájékoztatást.

dr. Nagyné Berke Mónika

szolgáltatásvezető

Termék pontos megnevezése:

HB 1, műanyag, kampós fehérbot

Vényre már nem kapható, megszűnt ennek a típusú botnak az állami támogatása, kizárólag saját költségre vásárolható meg.

A technika fejlődésével megjelentek a videó nagyítók, melyek a csiszolt üveg, vagy műanyag lencsés optikai nagyítók nagyítási képességeit lényegesen felülmúlják. Az eleinte analóg kamerákat használó szerkezeteket mára felváltották a digitális képalkotó és képmegjelenítő eszközök. Ma két fő fajtáját különböztetjük meg a videó nagyítóknak. A hordozható és az asztali eszközöket. Magyarországon lehetőség van arra, hogy a betegbiztosítással rendelkező állampolgárok a NEAK által megállapított és nyújtott támogatással jussanak hozzá ezekhez a hazai viszonylatban még drágának számító segédeszközökhöz.
Mielőtt egy látássérült személy támogatási kérelmet nyújtana be egy videó nagyító vásárlásához, meg kell győződnie arról, hogy adott eszköz használatát képes elsajátítani és a nagyító valós segítséget nyújt számára. Ha ez megtörtént és pozitív az eredmény, akkor az eszköz pontos megnevezésével, szemész szakorvossal kell felíratni a nagyítót, vényre. A vény birtokában a további teendők elvégzésében, a kérelem benyújtásában – kérésre – az MVGYOSZ, vagy annak a látássérült személy lakóhelye szerinti megyeszékhelyén működő tagegyesülete tud segíteni.

  • Hordozható videó nagyítók
  • Asztali videó nagyítók

Azokat a speciálisan látássérülteknek tervezett eszközöket soroljuk az életvitelt segítő eszközök körébe, amelyek a látás hiányából, vagy gyenge mivoltából eredő hátrányok kiküszöbölését segítik. Ilyenek például a pontírás eszközei, a digitális írást pontírássá konvertáló eszközök és a papírra nyomtatott szövegek, képek, ábrák felnagyítására használható eszközök.

Információ az alábbi űrlap kitöltésével kérhető: