Segédeszköz bolt

2019-08-16T17:48:25+02:00

Hol vásárolhatok jó minőségű fehérbotot?
Hol találok praktikus és hasznos ajándékot látássérült családtagomnak, barátomnak?
Hol szerezhetek be az önálló életvitelt megkönnyítő eszközöket idős ismerősömnek?
Hol válthatom ki a vényre felírt fehérbotot?
Hol találok olyan társasjátékot, mellyel látássérültek és látók együtt játszhatnak?
Milyen eszközök segítik a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét?

Valamennyi kérdésre az MVGYOSZ ad választ.

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában a siketvak emberek tapintó, a vak és aliglátó személyek tapintó és halló életmódjához használható gyógyászati és életvitelt segítő eszközöket, valamint a gyengénlátók számára nagybetűkkel, számokkal megtervezett és legyártott feliratozású műszaki cikkeket, könyveket lehet megvásárolni.

Pohárjelölő

Ár: 749 Ft.

Praktikus termék például családi vagy baráti összejövetel, kertiparti esetén. A szilikonból készült, tapintásra és színre is különböző jelölővel megkülönböztethetjük az egyforma poharakat, így mindenki a sajátjából fogyaszthat. A csomag hat darab különböző formát tartalmaz.

Benedek Zoltán


Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, az alábbi nyitva tartás szerint:
kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen
(150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében bevezettük a bankkártyás fizetést.

Feltöltöttük társasjátékkészletünket. Ha szeretnénk agyunkat egy kicsit megtornáztatni, ha egyedül vagyunk vagy társaságban, akkor az alábbi fából készült játékok kellemes kikapcsolódást nyújthatnak.

Ide kattintva tekinthetők meg a játékok

Benedek Zoltán


Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, az alábbi nyitva tartás szerint:
kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen
(150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében bevezettük a bankkártyás fizetést.

Közlekedést segítő négygombos távirányító

Ára: 1585 Ft.

A készüléken lévő bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatók a távirányítóval bekapcsolható, hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint a FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat is ezzel a távirányítóval olvastathatjuk fel (amennyiben a berendezés működik és felolvasóval felszerelt), ezen kívül az M4-es metrónál az éppen üzemelő, a tőlünk távolodó mozgású mozgólépcsőt hangjelzéssel jelző berendezés (ATS) is bekapcsolható vele.

Benedek Zoltán


A Segédeszközbolt aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető: 

http://www.mvgyosz.hu/amit-adunk-hu/latasserulteknek-hu/segedeszkoz-bolt/

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, az alábbi nyitva tartás szerint:

kedden: 10:00-től 18:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig),

csütörtökön: 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és

pénteken: 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen (150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében bevezettük a bankkártyás fizetést.

Árukínálat

A bolt termékpalettája folyamatosan bővül, követve a külföldi és hazai fejlesztések ütemét és alkalmazkodva a vásárlói igényekhez. A teljes kínálatot bemutató, az árakat is tartalmazó aktuális árulista: Segédeszközbolt termék- és árulistája innen letölthető

Termékkategóriák

 • Fehérbot és tartozékai
 • Háztartás
 • Játék, sport
 • Könyv/CD/Katalógus
 • Műszaki cikk
 • Optika
 • Óra
 • Papír írószer
 • Taktilis burkolati jelzés
 • Egyéb

Információ, illetve a termékekről tájékoztató az alábbi űrlap kitöltésével, vagy telefonon kérhető.

Állandó kedvezmény

Az MVGYOSZ tagegyesületei és azok a vásárlók, akik a vásárláskor igazolják, hogy az MVGYOSZ egyik tagegyesületénél tagok, a listaárhoz képest kedvezőbb áron jogosultak megvásárolni a boltban kapható legtöbb terméket, illetve kétévente egy alkalommal egy (nem vényre feliratható) fehérbotot a kedvezményes ár feléért vehetnek meg.

Alkalmi támogatások

Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében és a hírek oldalon meghirdetett alkalmakkor a kedvezményes áron vásárolni jogosultak a hirdetményben szereplő támogatással további kedvezményeket kapva vásárolhatnak. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

Kedvezmények nagy összegű vásárlások esetén

A kedvezményes áron történő vásárlásra nem jogosult személyek, vagy nonprofit szervezetek nagyobb összegben tervezett vásárlás esetén kérhetnek egyedi árajánlatot a kiválasztott termékekre. Ajánlatkéréseket az alábbi űrlap kitöltésével fogad az MVGYOSZ. Az ajánlatkérés és az ajánlat megküldése között lehetséges, hogy néhány munkanap is eltelik.

Vényre felíratható termékek

A fehérbotok egyes típusait, magyarul beszélő vércukorszint mérőt, különböző videó nagyítókat és egyéb speciális életvitelt segítő eszközöket fel lehet íratni vényre, szemész szakorvossal. A részletes és pontos információkért kattintson ide!

Hogyan vásárolhat?

A boltban személyesen bárki vásárolhat. A kedvezményes áron történő vásárlásra jogosultak megbízott személy segítségével is vásárolhatnak, de ez esetben a megbízottnak vásárláskor be kell mutatnia a megbízóérvényes MVGYOSZ arcképes igazolványát és egy írásos, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő meghatalmazást. A meghatalmazást a vásárláskor a segédeszköz értékesítőnél kell hagyni.
A fővárostól távol élő látássérültek írásbeli megrendelés alapján is vásárolhatnak, postai kiszállítást kérve. Esetükben a kedvezményes vásárlásra való jogosultság tényét az az egyesület igazolja, ahol a tagsági díjat fizetik.
Lehetőség van arra is, hogy az MVGYOSZ tagegyesület ügyfélszolgálata járjon el adott tag nevében a vásárlás segítése céljából, de ebben az esetben a számlázási, illetve szállítási cím kizárólag az adott látássérült személy postacíme lehet.

Fizetési módok

A boltban készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni.
Utánvétes postai szállítás kérésekor a postásnál kell fizetni. Figyelem! A postásnál történő fizetésért a Magyar posta szolgáltatási díjat számít fel, melynek összege változó, de kis értékű vásárláskor is lehet több ezer forint.
Banki átutalással is kiegyenlíthető a megvásárolt termékek ára akkor, ha postai szállítást kér a vásárló. Ebben az esetben az utalás a termék átvételét megelőzően történik.

Garancia és jótállás

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában vásárolt termékekre az általános garanciális és jótállási szabályok vonatkoznak, attól nincs eltérés. Termék visszavásárlása, vagy cseréje szintén a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően lehetséges, attól nincs lehetőség eltérni.

A bolt címe és megközelítési lehetőségei

A segédeszköz bolt az MVGYOSZ székházában található.
A közösségi (tömeg)közlekedéssel történő megközelítési lehetőségekről részletes tájékoztatás olvasható ide kattintva.

Segédeszközbolt nyitvatartása

Nyitvatartás:
Kedden: 10:00 – 18:00
Csütörtökön: 9:00 – 17:00
Pénteken: 8:30 – 12:30

Előfordulhat, hogy a fent meghirdetett nyitvatartási időtől eltérő időben tart nyitva a segédeszközbolt. Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében, és a hírek menüpontban meghirdetett akciók során további kedvezményeket kaphatnak a vásárlók. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

A fehérbotoknak három fő típusa van. A támbotok, amelyek egyrészt biztonságos támaszt nyújtanak az idős, nehezen mozgó embereknek, másrészt informálják a környezetükben tartózkodókat arról, hogy a fehérbotot használó személy látása erősen meggyengült. A jelző botok, melyek könnyűek, és a funkciójuk az, hogy informálják a környezetükben tartózkodókat arról, hogy a fehérbotot használó személy látása erősen meggyengült. A pásztázó botok, melyek könnyűek, de egyúttal kellően merevek is ahhoz, hogy egy vak ember az eszköz szakszerű használatával információkat szerezhessen a környezetéről, az útjában előforduló, botlás, vagy balesetveszélyt okozó akadályokról. Mindhárom kategóriában elérhető a NEAK által fix összeggel támogatott, szemész szakorvos által vényre feliratható modell. A vényre minden alkalommal a termék pontos azonosítóit rá kell írni. Ha a vény pontatlanul, vagy hiányosan lett kitöltve, azzal nem lehetséges a NEAK támogatás igénybevétele.

Termék pontos megnevezése:

PP-5344 fém, négyrészes fehérbot
PP-5345, fém, ötrészes fehérbot
HB 1, műanyag, kampós fehérbot

Akkor érvényes a vény, ha az alábbi adatok szerepelnek rajta:

Az Orvos
• neve
• 9 jegyű azonosítószáma
• pecsétje
• aláírása

BNO kód

A látássérült

 • Neve
 • Címe
 • Születési dátuma
 • Közgyógy igazolvány száma
 • Közgyógy igazolvány érvényessége

A termék pontos megnevezése

nyilatkozat a vény hátoldalán:

Alulírott nyilatkozom, hogy a termékkel azonos segédeszközt kihordási időn belül nem vettem át társadalombiztosítási támogatással.

Termék pontos megnevezése:

Merev pásztázó fehérbot (Sopronkőhida) 110-140 cm
Összecsukható pásztázó fehérbot (Sopronkőhida) 110-140 cm

Akkor érvényes a vény, ha az alábbi adatok szerepelnek rajta:

Az Orvos

 • neve
 • 9 jegyű azonosítószáma
 • pecsétje
 • aláírása

BNO kód

A látássérült

 • Neve
 • Címe
 • Születési dátuma
 • Közgyógy igazolvány száma
 • Közgyógy igazolvány érvényessége

A termék pontos megnevezése

nyilatkozat a vény hátoldalán:

Alulírott nyilatkozom, hogy a termékkel azonos segédeszközt kihordási időn belül nem vettem át társadalombiztosítási támogatással.

A technika fejlődésével megjelentek a videó nagyítók, melyek a csiszolt üveg, vagy műanyag lencsés optikai nagyítók nagyítási képességeit lényegesen felülmúlják. Az eleinte analóg kamerákat használó szerkezeteket mára felváltották a digitális képalkotó és képmegjelenítő eszközök. Ma két fő fajtáját különböztetjük meg a videó nagyítóknak. A hordozható és az asztali eszközöket. Magyarországon lehetőség van arra, hogy a betegbiztosítással rendelkező állampolgárok a NEAK által megállapított és nyújtott támogatással jussanak hozzá ezekhez a hazai viszonylatban még drágának számító segédeszközökhöz.
Mielőtt egy látássérült személy támogatási kérelmet nyújtana be egy videó nagyító vásárlásához, meg kell győződnie arról, hogy adott eszköz használatát képes elsajátítani és a nagyító valós segítséget nyújt számára. Ha ez megtörtént és pozitív az eredmény, akkor az eszköz pontos megnevezésével, szemész szakorvossal kell felíratni a nagyítót, vényre. A vény birtokában a további teendők elvégzésében, a kérelem benyújtásában – kérésre – az MVGYOSZ, vagy annak a látássérült személy lakóhelye szerinti megyeszékhelyén működő tagegyesülete tud segíteni.

 • Hordozható videó nagyítók
 • Asztali videó nagyítók

Azokat a speciálisan látássérülteknek tervezett eszközöket soroljuk az életvitelt segítő eszközök körébe, amelyek a látás hiányából, vagy gyenge mivoltából eredő hátrányok kiküszöbölését segítik. Ilyenek például a pontírás eszközei, a digitális írást pontírássá konvertáló eszközök és a papírra nyomtatott szövegek, képek, ábrák felnagyítására használható eszközök.

Információ az alábbi űrlap kitöltésével kérhető: