Segédeszköz bolt

2020-07-02T20:22:53+02:00

Hol vásárolhatok jó minőségű fehérbotot?
Hol találok praktikus és hasznos ajándékot látássérült családtagomnak, barátomnak?
Hol szerezhetek be az önálló életvitelt megkönnyítő eszközöket idős ismerősömnek?
Hol válthatom ki a vényre felírt fehérbotot?
Hol találok olyan társasjátékot, mellyel látássérültek és látók együtt játszhatnak?
Milyen eszközök segítik a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét?

Valamennyi kérdésre az MVGYOSZ ad választ.

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában a siketvak emberek tapintó, a vak és aliglátó személyek tapintó és halló életmódjához használható gyógyászati és életvitelt segítő eszközöket, valamint a gyengénlátók számára nagybetűkkel, számokkal megtervezett és legyártott feliratozású műszaki cikkeket, könyveket lehet megvásárolni.

Fertőzés ellen védő termékek a segédeszköz boltban – Háromrétegű orvosi maszk

Arc maszk 50 db dobozban

Arc maszk dobozban

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában háromrétegű orvosi maszk kapható, amely megfelel az EN 149:2001+A1 2009 szabványoknak.

A maszk főbb jellemzői:

– Segít megakadályozni a levegőben szálló részecskék belégzését

– Tökéletesen illeszkedik minden arcformához

– Kényelmes viselet

– Puha gumipánttal rögzíthető a fülre

– Orrmerevítővel ellátott

– Anyaga: polipropilén, nem szőtt

– Megfelel az EN 149:2001+A1 2009 szabványoknak

Használati útmutató:

– Felvétel előtt minden esetben mossuk meg a kezünket

– Fontos, hogy a maszk fedje az orrunkat és a szánkat is

– Tárolása: száraz helyen, szobahőmérsékleten

A maszk ára érvényes MVGYOSZ igazolvánnyal: 295 Ft/darab

Fertőzés ellen védő termékek a segédeszköz boltban – Kesztyű helyett kézkrém

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában speciális, ezüstionos, antimikrobiális kéz- és bőrvédő krém kapható, mely a látássérült emberek számára egyedi és pótolhatatlan védelmet ad, hiszen a krém használatával a kéz szabadon marad. Vértezze fel magát a láthatatlan ezüstpajzs erejével!

Kesztyű helyettesítő kézkrém

Fertőzés elleni bőrvédő krém tubusa

Az Immunetec kéz- és bőrvédő fertőtlenítő krém egyedülálló magyar innováció, a benne található láthatatlan ezüstionok már a használat első pillanatától felveszik a harcot a kórokozókkal szemben, elpusztítva azokat és megakadályozva további szaporodásukat a következő kézmosásig vagy bőrfelület tisztításáig. Használata védelmet biztosít a család minden tagja számára a vírusok, baktériumtörzsek és gombák ellen.

Az Immunetec antimikrobiális kéz- és bőrvédő testkrém

 • nem szárítja a bőrt
 • klinikailag igazoltan hatékonyabb az alkoholos kézfertőtlenítőknél – Agardiffúziós lyukteszt (ÁNTSZ vizsgálat: KJMI-DDD- 12869-2/2018)
 • több mint 50 veszélyes organizmussal szemben hatékony (pl: Influenza A, MRSA, E.coli, Salmonella, Listeria, Rhinovirus, HIV-1, Pseudomonas, Campylobacter, stb.)
 • 99,9%-ban csökkenti a kórokozók számát
 • hosszan tartó hatását egészen a kézmosásig fejti ki
 • nem ragad
 • tartós filmréteget képez a bőrfelületen – ezüstpajzsként védi az egészséget

Hol alkalmazható?

 • kézen
 • testhajlatokban
 • lábfej területén, lábujjak között (használatával elkerülhető a kellemetlen láb- és zokniszag)
 • sérült bőrfelületen

Hogyan veszi fel a harcot a kórokozókkal szemben?

Az ezüstionok a kezelt felületen koncentrálódnak, és csak akkor lépnek reakcióba, ha baktériummal találkoznak. Amint a mikrobák megjelennek a bőrön, az Immunetec krémben található ezüstionok azonnal felveszik a harcot, és kötésbe lépnek a kórokozókkal, elpusztítva azokat és megakadályozva további szaporodásukat. A hagyományos fertőtlenítőszerekre a baktériumok filmképzéssel és mutációval reagálnak, azonban az Immunetec ezüstionokkal védett felületein bizonyítottan rövid időn belül elpusztulnak, és sem filmképzésre, sem pedig mutációra nem lesznek képesek.

Használati útmutató:

A kezet vagy kezelendő bőrfelületet előzetesen alaposan szappannal megtisztítjuk, megszárítjuk, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk. Fontos, hogy ne maradjon kezeletlen bőrfelület.

Hatása a következő szappanos kézmosásig tart.

A krém az egyedi Immunetec összetételnek köszönhetően egészen a lemosásig folyamatosan és hatékonyan elpusztítja a bőrfelületre kerülő összes kórokozót.

A krém napi rendszerességgel, hosszú távon használható.

A kézkrém 50 ml-es kiszerelésben kapható.

Ára érvényes MVGYOSZ igazolvánnyal: 3120 Ft.


Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Baráth Bernadett és Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, Budapest, Thököly út 105. szám, második emelet, az alábbi nyitva tartás szerint:

kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A boltban bankártyával is lehet fizetni.

Tésztafőző edény szett

Ár: 4445 Ft.

A szett három darab részből áll:

– főzésre is alkalmas acél edény

– az edénybe pontosan illeszkedő, az alján és az oldalán lukacsos acél szűrőedény

– műanyag fogóval ellátott üveg fedő.

Az edény űrtartalma 6 liter. A termék egyaránt használható gáztűzhelyen, elektromos és kerámia főzőlapon.

Tésztaadagoló

Ár: 1560 Ft.

Ha önnek is gondot okozott a megfelelő mennyiségű tészta kiadagolása például muffin vagy palacsinta sütésekor, akkor ez a termék megoldást jelenthet erre a problémára. Tegye az adagolni kívánt folyékony tésztát az edénybe és a kar megnyomásával az éppen szükséges mennyiséget engedheti az edénybe, sütőpapírba, sütőformába.

Burgonyanyomó-és törő

Ár: 2330 Ft.

A termék anyaga teljes egészében rozsdamentes acélból készült. A rugós mechanikának köszönhetően még könnyebbé és egyszerűbbé válik a termék használata.

Mechanikus aprító

Ár: 7155 Ft.

Helyezze az aprítani kívánt zöldséget vagy gyümölcsöt a henger alakú edénybe, tegye rá a tetejét és a kar többszöri meghúzásával pörgesse meg a késeket. Az edény űrtaltalma 0,9 liter.

Benedek Zoltán


Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Baráth Bernadett és Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, Budapest, Thököly út 105. szám, második emelet, az alábbi nyitva tartás szerint:

kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A boltban bankártyával is lehet fizetni.

Közlekedést segítő négygombos távirányító

Ára: 1585 Ft.

A készüléken lévő bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatók a távirányítóval bekapcsolható, hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint a FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat is ezzel a távirányítóval olvastathatjuk fel (amennyiben a berendezés működik és felolvasóval felszerelt), ezen kívül az M4-es metrónál az éppen üzemelő, a tőlünk távolodó mozgású mozgólépcsőt hangjelzéssel jelző berendezés (ATS) is bekapcsolható vele.

Benedek Zoltán


A Segédeszközbolt aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető: 

https://www.mvgyosz.hu/amit-adunk-hu/latasserulteknek-hu/segedeszkoz-bolt/

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Baráth Bernadett és Balog Tamás, az MVGYOSZ új Szolgáltató központjában, Budapest, Thököly út 105. szám, második emelet, az alábbi nyitva tartás szerint:

kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A boltban bankártyával is lehet fizetni.

Árukínálat

A bolt termékpalettája folyamatosan bővül, követve a külföldi és hazai fejlesztések ütemét és alkalmazkodva a vásárlói igényekhez. Az aktuális árulista:  Az MVGYOSZ segédeszközbolt árlista letöltése

Információ, illetve a termékekről tájékoztató az alábbi űrlap kitöltésével, vagy telefonon kérhető.

Állandó kedvezmény

Az MVGYOSZ tagegyesületei és azok a vásárlók, akik a vásárláskor igazolják, hogy az MVGYOSZ egyik tagegyesületénél tagok, a listaárhoz képest kedvezőbb áron jogosultak megvásárolni a boltban kapható legtöbb terméket, illetve kétévente egy alkalommal egy (nem vényre feliratható) fehérbotot a kedvezményes ár feléért vehetnek meg.

Alkalmi támogatások

Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében és a hírek oldalon meghirdetett alkalmakkor a kedvezményes áron vásárolni jogosultak a hirdetményben szereplő támogatással további kedvezményeket kapva vásárolhatnak. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

Kedvezmények nagy összegű vásárlások esetén

A kedvezményes áron történő vásárlásra nem jogosult személyek, vagy nonprofit szervezetek nagyobb összegben tervezett vásárlás esetén kérhetnek egyedi árajánlatot a kiválasztott termékekre. Ajánlatkéréseket az alábbi űrlap kitöltésével fogad az MVGYOSZ. Az ajánlatkérés és az ajánlat megküldése között lehetséges, hogy néhány munkanap is eltelik.

Vényre felíratható termékek

A fehérbotok egyes típusait, magyarul beszélő vércukorszint mérőt, különböző videó nagyítókat és egyéb speciális életvitelt segítő eszközöket fel lehet íratni vényre, szemész szakorvossal. A részletes és pontos információkért kattintson ide!

Hogyan vásárolhat?

Személyesen – Kérjük, foglaljon időpontot.

A személyre szabott kiszolgálás az MVGYOSZ Szolgáltatási centrumban levő segédeszközbolt kiszolgáló pultjánál történik. A segédeszközboltban történő vásárláshoz a portán sorszám tikettet kell kérni. Sorra kerülésig a várakozótérben lehet tartózkodni.

Az MVGYOSZ tagegyesületeinek látássérült tagjai  részére biztosított kedvezményes áron, a  vásárlásra jogosultak megbízott személy segítségével is vásárolhatnak. Ebben ez esetben a megbízottnak vásárláskor be kell mutatnia a megbízó érvényes MVGYOSZ arcképes igazolványát és egy írásos, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő meghatalmazást. A meghatalmazást a vásárláskor a segédeszköz értékesítőnél kell hagyni.

Hamarosan elindítjuk webshop szolgáltatásunkat, addig is szíves türelmüket kérjük.

Fizetési módok

A boltban személyes, vagy megbízott segítségével történő vásárlás esetén készpénzzel és bankkártyával, kizárólag Magyar forintban lehet fizetni.

E-mailes és utánvétes rendeléseket nem áll módunkban fogadni. Kérjük vegyék fel a kapcsolatot azzal az egyesülettel, ahol tagsági jogviszonyt létesítettek. Az egyesületek közreműködnek a segédeszközök beszerzésében.

Garancia és jótállás

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában vásárolt termékekre az általános garanciális és jótállási szabályok vonatkoznak, attól nincs eltérés. Termék visszavásárlása, vagy cseréje szintén a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően lehetséges, attól nincs lehetőség eltérni.

A bolt címe és megközelítési lehetőségei

A segédeszköz bolt az MVGYOSZ telephelyén található.
A közösségi (tömeg)közlekedéssel történő megközelítési lehetőségekről részletes tájékoztatás olvasható ide kattintva.

Segédeszközbolt nyitvatartása

Nyitva tartás: a személyes vásárláshoz kérjük, foglaljon időpontot!

Nyitvatartás:
Kedden: 10:00 – 18:00
Csütörtökön: 9:00 – 17:00
Pénteken: 8:30 – 12:30

Előfordulhat, hogy a fent meghirdetett nyitvatartási időtől eltérő időben tart nyitva a segédeszközbolt. Az MVGYOSZ e-mailben küldött hírlevelében, és a hírek menüpontban meghirdetett akciók során további kedvezményeket kaphatnak a vásárlók. Ilyenkor a kedvezményes ár és a csökkentett ár közötti különbözetet az MVGYOSZ pótolja ki SZJA 1%-os bevételéből, vagy cél szerinti adományból.

A fehérbotoknak három fő típusa van. A támbotok, amelyek egyrészt biztonságos támaszt nyújtanak az idős, nehezen mozgó embereknek, másrészt informálják a környezetükben tartózkodókat arról, hogy a fehérbotot használó személy látása erősen meggyengült. A jelző botok, melyek könnyűek, és a funkciójuk az, hogy informálják a környezetükben tartózkodókat arról, hogy a fehérbotot használó személy látása erősen meggyengült. A pásztázó botok, melyek könnyűek, de egyúttal kellően merevek is ahhoz, hogy egy vak ember az eszköz szakszerű használatával információkat szerezhessen a környezetéről, az útjában előforduló, botlás, vagy balesetveszélyt okozó akadályokról. Mindhárom kategóriában elérhető a NEAK által fix összeggel támogatott, szemész szakorvos által vényre feliratható modell. A vényre minden alkalommal a termék pontos azonosítóit rá kell írni. Ha a vény pontatlanul, vagy hiányosan lett kitöltve, azzal nem lehetséges a NEAK támogatás igénybevétele.

Termék pontos megnevezése:

PP-5344 fém, négyrészes fehérbot
PP-5345, fém, ötrészes fehérbot
HB 1, műanyag, kampós fehérbot

Akkor érvényes a vény, ha az alábbi adatok szerepelnek rajta:

Az Orvos
• neve
• 9 jegyű azonosítószáma
• pecsétje
• aláírása

BNO kód

A látássérült

 • Neve
 • Címe
 • Születési dátuma
 • Közgyógy igazolvány száma
 • Közgyógy igazolvány érvényessége

A termék pontos megnevezése

nyilatkozat a vény hátoldalán:

Alulírott nyilatkozom, hogy a termékkel azonos segédeszközt kihordási időn belül nem vettem át társadalombiztosítási támogatással.

Termék pontos megnevezése:

Merev pásztázó fehérbot (Sopronkőhida) 110-140 cm
Összecsukható pásztázó fehérbot (Sopronkőhida) 110-140 cm

Akkor érvényes a vény, ha az alábbi adatok szerepelnek rajta:

Az Orvos

 • neve
 • 9 jegyű azonosítószáma
 • pecsétje
 • aláírása

BNO kód

A látássérült

 • Neve
 • Címe
 • Születési dátuma
 • Közgyógy igazolvány száma
 • Közgyógy igazolvány érvényessége

A termék pontos megnevezése

nyilatkozat a vény hátoldalán:

Alulírott nyilatkozom, hogy a termékkel azonos segédeszközt kihordási időn belül nem vettem át társadalombiztosítási támogatással.

A technika fejlődésével megjelentek a videó nagyítók, melyek a csiszolt üveg, vagy műanyag lencsés optikai nagyítók nagyítási képességeit lényegesen felülmúlják. Az eleinte analóg kamerákat használó szerkezeteket mára felváltották a digitális képalkotó és képmegjelenítő eszközök. Ma két fő fajtáját különböztetjük meg a videó nagyítóknak. A hordozható és az asztali eszközöket. Magyarországon lehetőség van arra, hogy a betegbiztosítással rendelkező állampolgárok a NEAK által megállapított és nyújtott támogatással jussanak hozzá ezekhez a hazai viszonylatban még drágának számító segédeszközökhöz.
Mielőtt egy látássérült személy támogatási kérelmet nyújtana be egy videó nagyító vásárlásához, meg kell győződnie arról, hogy adott eszköz használatát képes elsajátítani és a nagyító valós segítséget nyújt számára. Ha ez megtörtént és pozitív az eredmény, akkor az eszköz pontos megnevezésével, szemész szakorvossal kell felíratni a nagyítót, vényre. A vény birtokában a további teendők elvégzésében, a kérelem benyújtásában – kérésre – az MVGYOSZ, vagy annak a látássérült személy lakóhelye szerinti megyeszékhelyén működő tagegyesülete tud segíteni.

 • Hordozható videó nagyítók
 • Asztali videó nagyítók

Azokat a speciálisan látássérülteknek tervezett eszközöket soroljuk az életvitelt segítő eszközök körébe, amelyek a látás hiányából, vagy gyenge mivoltából eredő hátrányok kiküszöbölését segítik. Ilyenek például a pontírás eszközei, a digitális írást pontírássá konvertáló eszközök és a papírra nyomtatott szövegek, képek, ábrák felnagyítására használható eszközök.

Információ az alábbi űrlap kitöltésével kérhető:

Ugrás a lap tetejére