Az MVGYOSZ alábbi szolgáltatásai a látássérültek társadalmi beilleszkedését segítik, tudásuk, képességeik és készségeik fejlesztésén keresztül.

Angol nyelvtanfolyam

Az Angol nyelvtanfolyam kiscsoportos oktatás keretében zajlik, kezdő és haladó szinten. Az oktatás speciális módszertan szerint folyik, mely a lehető legalkalmasabb arra, hogy a látássérült személyek is könnyen elsajátíthassák az Angol nyelvet. Erre garancia az is, hogy az oktató diplomás, látássérült nyelvtanár. Az oktatás magában foglalja a szóbeli és írásos kommunikáció fejlesztését, amihez Braille-írásos tananyagokat, élő beszédet és hanganyagokat is alkalmaz az oktató.
A tanfolyam helyszíne az MVGYOSZ székháza. A tanfolyamon történő részvételért a résztvevőknek jelképes összeget kell fizetniük. Az oktatás díjának fennmaradó részét a Fény Alapítvány vállalja át. A tanfolyamra jelentkezni az MVGYOSZ hírlevelében, vagy honlapján közzétett hirdetményekben foglaltak szerint lehet.

Jóga

A jóga foglalkozás csoportos keretek között zajlik. Az oktató az órák vezetése során maximálisan odafigyel a látássérült résztvevők igényeire, segíti a gyakorlatok megértését és helyes kivitelezését, ezáltal támogatva a jóga egészségügyi szempontból kedvező hatásainak elérését.
A jóga tanfolyam helyszíne az MVGYOSZ székháza.
Időpontja: minden héten hétfőn és csütörtökön 15:00-16:30 között.
A tanfolyamon történő részvételért a résztvevőnek jelképes összeget kell fizetnie. Az oktatás díjának fennmaradó részét a Fény Alapítvány vállalja át.
A tanfolyamra jelentkezni telefonon, az MVGYOSZ központi telefonszámán lehet.

Aláírás oktatás

Az aláírás oktatás egy személyre szabott szolgáltatás, melynek keretében a résztvevő vak személy megtanulja golyóstollal leírni saját nevét, vagy felfrissíti a már megszerzett aláírási készségét. Az oktatást a látássérült személyek elemi rehabilitációja területén jártas gyógypedagógus tartja.
Az aláírás oktatás helyszíne az MVGYOSZ székháza. A tanfolyamon történő részvétel ingyenes, az oktatás díját a Fény Alapítvány vállalja át.                                      A tanfolyamra jelentkezni az MVGYOSZ hírlevelében, vagy honlapján közzétett hirdetményekben foglaltak szerint lehet.

Amennyiben jelentkezne rehabilitációra,fejlesztő szolgáltatásra vagy további kérdése van, kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével írjon nekünk: