A fehérbot és a pontírógép olyan létfontosságú, mindennapos segédeszköz egy vak ember számára, amely nélkül számos dologra képtelenné válik, így például fehérbot híján nem tud kimozdulni otthonából, Braille-írógépe nélkül nem tud lejegyezni egy telefonszámot vagy bevásárlólistát, illetve nem tud elkészíteni egy házifeladatot. Éppen ezért létfontosságú egy olyan szerviz, ahol a látássérült ügyfelek valóban szakértő kézbe adhatják sérült, meghibásodott segédeszközeiket.
Ezen nagyértékű eszközök szakszerű és gördülékeny javítása és ezáltal az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében az MVGYOSZ térítésmentes fehérbot és pontírógép segédeszköz szerviz szolgáltatást nyújt látássérült személyek részére.

A szolgáltatás igénybevételére jogosultak köre

A Szolgáltatást az a látássérült személy veheti igénybe, aki az igénybevételkor igazolja, hogy tagja az MVGYOSZ egyik tagegyesületének és elfogadja az MVGYOSZ adatkezelési szabályzatát, valamint a Szolgáltatáshoz kapcsolódó általános szerződési feltételeket (ÁSZF).

A szolgáltatás tartalma

A Szolgáltatás tartalma a Segédeszköz rendeltetésszerű használatra alkalmasságának helyreállítása érdekében az alábbi lehet:

 • botvég cseréje
 • botgumi cseréje
 • bot csőszelvény cseréje
 • összeszorult bot csaphornyok különválasztása
 • bot csaphornyok tisztítása
 • bot csaphornyok felületkezelése
 • írógép működési zavara okának felderítése
 • írógép működési zavara okáról látássérült tájékoztatása
 • írógép működési zavara elhárításához szükséges beavatkozások meghatározása
 • írógép alkatrész beszerzése
 • írógép alkatrész gyártása
 • írógép működési zavarának elhárítása tisztítással
 • írógép működési zavarának elhárítása alkatrész cserével
 • írógép működési zavarának elhárítása beállítások pontosításával

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

A fehérbotok és pontírógépek javítása az MVGYOSZ tagegyesületeinek látássérült tagjai számára térítésmentes.
Figyelem! Szerviz szolgáltatások esetében a csere alkatrészt a szolgáltatást igénybe vevő személy biztosítja, kivéve, ha a javítandó eszköz garanciális és a meghibásodás oka az eszköz gyártási hibájából ered, vagy ha a csere alkatrész egyedi gyártással állítható elő.
Az egyedi gyártással előállított alkatrészek költségének megtérítését az MVGYOSZ kérheti a szolgáltatást igénybevevő személytől.

A szolgáltatás igénybevételének folyamata

A Szolgáltatást kizárólag az MVGYOSZ székhelyén lehet igénybe venni.
A Szolgáltatást az igénybe vevő látássérült (Szervizeltető) személyesen, vagy Megbízott személy segítségével veheti igénybe.
A Szolgáltatás további menetéről a javíttatni kívánt eszköz átvételével egy időben a Segédeszköz javító munkatárs ad tájékoztatást.

Teljesítési határidő

A szolgáltatás teljesítési határideje függ attól, hogy a cserélendő alkatrész rendelkezésre áll-e, esetleg azt meg kell rendelni vagy elő kell állíttatni. A teljesítési határidőre vonatkozóan a Szervizeltető egyedi, közelítő adatot kap a Segédeszköz javítását elvégző vagy koordináló munkatárstól.

Segédeszköz szervizelésre történő átvétele

Várjuk Önt sok szeretettel Budapesten a Hermina út 47. szám alatt munkanapokon, az MVGYOSZ székházában.

Segédeszköz szervíz nyitvatartás:
Kedden:8:00 – 14:00
Csütörtökön:8:00 – 14:00
Pénteken:8:00 – 12:00

Előfordulhat, hogy a fent meghirdetett időpontoktól eltérő időben lehet átadni a Segédeszközt szervízelésre. Erről az MVGYOSZ e-mailben olvasható hírlevelében, vagy a hírek között kapható tájékoztatás.

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel munkanapokon 8.00 és 12.00 között telefonon, vagy online üzenet küldésével lehetséges.

Amennyiben szerviz igénye vagy további kérdése van, kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével írjon nekünk: