Nyomtatás Braille-ben, látássérült magánszemélyek részére

A Braille-írás még napjainkban is sok vak ember számára jelenti a valódi írásbeliséget. Vannak olyan tevékenységek, mint például a nyelv- vagy zenetanulás, amiket sokan el se tudnának képzelni Braille-írásos tankönyv vagy kották nélkül. Ezek az anyagok viszont nem szerezhetők be a könyves vagy zenei boltokban, többségük egyedi megrendelésre készül el pontírásos változatban.

A szolgáltatás keretében a síkírásban kiadott irodalmi műveket vagy kottafüzeteket alakítja át az MVGYOSZ Braille-nyomtatásúvá.

Ki veheti igénybe a szolgáltatást?

Az a magánszemély, aki a szolgáltatás megrendelésekor igazolni tudja, hogy látássérült, vagy aki látássérült ismerőse, hozzátartozója számára szeretne Braille-nyomtatásban elkészíttetni síkírásban kiadott anyagokat.

A szolgáltatás megrendelésének folyamata

A szolgáltatás igénybevételéhez a megrendelőnek rendelkeznie kell azzal a síkírásban készült kiadvánnyal (könyvvel vagy kottafüzettel), amelynek Braille-nyomtatású változatát szeretné elkészíttetni.

A szolgáltatást személyesen, vagy e-mailben lehet megrendelni.

Online megrendelés

További információért vagy megrendeléshez kérjük, írjon nekünk. Az így elküldött levélre az MVGYOSZ illetékes munkatársa válasz e-mailt fog küldeni, melyből megtudhatóak a további teendők.

Teljesítési határidő

A szolgáltatás teljesítési határideje függvénye a Braille-nyomtatásban elkészítendő anyag terjedelmének, tartalmának és a feladat elvégzésére rendelkezésre álló kapacitásnak. A teljesítési határidőről közelítő értékkel, az árajánlattal együtt kap tájékoztatást a Megrendelő.

A szolgáltatás díja

A szolgáltatás díjfizetési kötelezettséget eredményez, melyet Megrendelő személyes átvétel esetén az átvételkor, postai szállítás esetén előre utalással egyenlít ki.
A szolgáltatásért fizetendő díj mértéke a Braille-írással kinyomtatott oldalak számának, a kötetek kötési módjának, és az esetleges egyéb, a síkírás átalakítása kapcsán felmerülő munkafolyamatok mennyiségének függvénye. Minden esetben egy egyedi, közelítő értéket tartalmazó árajánlatot kap a Megrendelő.

Az alábbi videón röviden betekinthet a braille-írás és nyomtatás rejtelmeibe:

Várjuk Önt sok szeretettel Budapesten a Hermina út 47. szám alatt, az MVGYOSZ székházában.

Előfordulhat, hogy a fent meghirdetett megrendelés leadási időktől eltérő időben lehet megrendelést leadni. Erről az MVGYOSZ e-mailben olvasható hírlevelében, vagy a hírek között kapható tájékoztatás.

Kérem, töltse ki az alábbi űrlapot az online megrendeléshez: