Mit Olvasson?

Egységesítettük a Braille-, és a hangoskönyvtár katalógusát. Kölcsönzés előtt mindig győződjön meg arról, hogy a mű milyen formátumban érhető el. A könyv adatlapjának utolsó eleme mutatja az elérhető formátumokat. A keresőbe formátumra (Braille, vagy cd, vagy online) is rákereshet.

Könyvajánlók

Hangoskönyvtár katalógus

SzerzőCímFelolvasóAzonosítóCD/KötetszámMűfajFormátumMegjegyzés

Hallgassa online a hangoskönyveket

Online is hallgathatja a műveket:

  • Alkalmazáson keresztül, töltse le az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazást az App Store vagy a Play áruházból.
  • A hangoskonyvtar.mvgyosz.hu weboldalon keresztül.

Ha Ön rendelkezik az MVGYOSZ érvényes arcképes igazolványával, akkor elegendő a törzsszám + e-mail cím megadása. Amennyiben felváltva használja a webes felületet és az alkalmazást, ez esetben minden eszközváltásnál el kell végezni az aktivizálás folyamatát.

Abban az esetben, ha nem tagja egyik tagegyesületnek sem, de látássérült személy, akkor kérjük regisztráljon az MVGYOSZ ügyfélportálján, és a regisztráció során kapott adatokkal be tud lépni az online  Hangoskönyvtárba.

Regisztrálok az alkalmazás használatához

Tudjon meg többet a Hangoskönyvtár alkalmazás használatáról iOS rendszeren

Tudjon meg többet a Hangoskönyvtár alkalmazás használatáról Android rendszeren

Tudjon meg többet a Hangoskönyvtár webes használatáról

Hogyan lehet kölcsönözni?

Személyes kölcsönzéshez 2020. július 1.-től kérjen időpontot a szövetség elérhetőségei egyikén. A könyvtár Budapesten a Thököly út 105. szám alatt, a II. emeleten található.

A személyes kölcsönzés történhet megbízott személy segítségével is, de ekkor egy szabályszerű meghatalmazásra és a megbízó személyes okmányainak (személyi igazolvány, illetve MVGYOSZ arcképes igazolvány)  a kölcsönzéskor történő bemutatására is szükség van.

A hangoskönyvek postai kiszállítása díjmentes, de csak a kölcsönző postacíme szerint illetékes postahivatalig történik.  Aki postai kiszállítással kér hangoskönyveket, azt kérjük, egyeztessen telefonon a könyvtár munkatársával a 06-1/384-8440-es telefonszámon.

A személyesen, vagy postai kiszállítással kölcsönzött hangoskönyvek fizikai adathordozón (CD-n), MP3 formátumú hangfájlokban vannak. Tehát MP3 CD lejátszóval lehet meghallgatni azokat.

Online is hallgathatja a hangoskönyveket, ha letölti az MVGYOSZ hangoskönyvtára alkalmazást iOS eszközre az

App Store, vagy Android készülékre a Google Play áruházból.

Az alkalmazás használatához regisztráció szükséges.

A regisztrációra jogosultak köréről és a regisztráció menetéről