Loading...

Tankönyvellátás

 

Ezeken az oldalakon az alap- és középfokú oktatásban résztvevő diákok és az őket tanító pedagógusok találhatnak információkat, valamint böngészhetik a hangoskönyvként rendelkezésre álló középiskolai tankönyvek listáját.

* * *

A 2014/2015-es tanévre vonatkozóan az alábbiakban olvashatják az iskolák részére megküldött részletes tájékoztatót a tankönyvellátásról.

  
 

Tisztelt Igazgató Asszony / Igazgató Úr!

 

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy az előző évekhez hasonlóan, Szövetségünk idén is készséggel áll az Önök rendelkezésére látássérült diákjaik tankönyveinek beszerzésében, feldolgozásában, mivel a 2004. évi XVII. törvény értelmében a vak és gyengénlátó tanulókkal foglalkozó általános- és középiskola igazgatója az iskolai tankönyvellátást vagy annak egy részét a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közreműködésével is megszervezheti.

Idén is a tavalyi megrendelési menetrendet fogjuk alkalmazni! A munkafolyamatok tervezhetősége és kiszámíthatósága érdekében ezúttal 2 megrendelési határidőt állapítunk meg.

A megrendeléseket továbbra is csak és kizárólag a mellékelt megrendelőlapon fogadjuk el postán vagy e-mail (tankonyv@mvgyosz.hu) esetleg fax (06-1/384-50-28) elküldésével. Amennyiben több látássérült diáknak szeretnének tankönyvet igényelni, úgy külön-külön megrendelőlap kitöltése szükséges még akkor is, ha ugyanarra a tankönyvcsomagra van szükségük.

A hozzánk beérkező igénylésre válaszul automatikusan árajánlatot küldünk, és az abban feltüntetett tankönyvek megrendelését csak az árajánlat visszaigazolása után vesszük véglegesen megrendeltnek.

 

1. megrendelési határidő (postára adás):

2014. március 20. (csütörtök)

 

Ez azokra az általános- és középiskolákra vonatkozik, akik már korábban is náluk tanuló – vagyis nem 1. illetve nem 9. osztályos – látássérült diákjaik részére szeretnének tankönyvet rendelni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) tankönyvrendelet tervezete szerint, abban az esetben, ha az áprilisi időpontok megvalósulnak, úgy a jelzett két időpont közül valószínűleg mindenkire a 2. pontban feltüntetett megrendelési határidő fog majd vonatkozni.

 

2. megrendelési határidő (postára adás):

2014. május 20. (kedd)

 

Ez azokra az általános- és középiskolákra vonatkozik, akik új – vagyis leendő 1. illetve leendő 9. osztályos – látássérült diákjaik részére szeretnének tankönyvet rendelni.

 

A megrendeléseket az alábbi címre várjuk:

 

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Cím: 1146 Budapest, Hermina út 47.

E-mail:tankonyv@mvgyosz.hu

Fax: 06-1/384-50-28

 

Kérjük, fokozottan figyeljenek a megadott rendelési határidő betartására, mert azon túl érkező megrendeléseket – a fent említett tervezhetőség és kiszámíthatóság érdekében – nem áll módunkban elfogadni, csak rendkívüli, indokolt esetben, és csak az MVGYOSZ hivatalvezetőjének engedélyezése alapján!

A határidő betartása azért is fontos, mert a tankönyvrendelések teljesítésénél szigorúan az érkezési sorrendet vesszük figyelembe. Természetesen lehetőség van pótrendelés leadására és a rendelés módosítására is – szintén a mellékelt megrendelőlap kitöltésével – ezért a látássérült diák tanulásának megkönnyítése érdekében, ha nem is a teljes igénylést, de legalább annak egy részét küldjék meg a megadott határidőig! Egy iskola, egy diákra vonatkozóan egy alkalommal adhat le pótrendelést illetve rendelés-módosítást.

Szövetségünk tankönyvállományában évről-évre egyre több és több, látássérültek által akadálymentesen használható, átdolgozott kiadvány található, melyeket folyamatosan frissítünk, javítjuk az idő közben észlelt pontatlanságokat. Így az időben beérkező rendeléseket egyre nagyobb arányban tudjuk teljesíteni a tanév kezdetére.

Javasoljuk, amennyiben a látássérült diáknak lehetősége és módja van rá, valamint rendelkezik a megfelelő képernyőolvasó szoftverrel, inkább az elektronikus (word dokumentum) tankönyvet válasszák, mert annak jóval rövidebb az előállítási ideje, mint a Braille tankönyv esetében. Természetesen, ha Braille formátumra van szükség, azt is megpróbáljuk elkészíteni minél rövidebb idő alatt, de ennek előállítása akár több hónapot (3-6 hónap) is igénybe vehet, ezért ebben az esetben különösen fontos a rendelési határidő betartása.

Pótrendeléseket, módosításokat, lemondásokat csak írásban, aláírással, iskolai pecséttel szintén postán vagy faxon fogadunk el. Amennyiben egy megrendelt könyvre nincs szükségük, mert pl. időközben a szülő elkészítette, vagy esetleg a látássérült diák már nem az Önök intézményében tanul, kérjük, a megrendelt könyveket írásban mondják le! Ha ez elmarad, akkor a tankönyveket megrendeltnek tekintjük, az elkészült könyveket és a kiállított számlát kipostázzuk az iskolának, és azokat már nem áll módunkban visszavenni, a számlát ki kell egyenlíteni.

Amennyiben a jelenlegi tanévben maradt olyan tankönyv, amelyet megrendeltek ugyan tőlünk, de nem tudtuk azt elkészíteni, és a következő tanévben, esetleg az érettségire való felkészülésben szükségük lesz rá, kérjük, ezeket a kiadványokat ismételten sorolják fel a következő tanévi megrendelésükben is.

Az elkészült tankönyvek átadását idén is az előző évekhez hasonlóan végezzük. Amint elkészül egy-egy tankönyv, azt e-mail-ben megküldjük a megrendelésben megjelölt kapcsolattartó személynek, és amikor az összes megrendelt tankönyv elkészül, akkor küldjük CD - DVD lemezre írva őket, számlával együtt.

A tankönyvek árait idén is az előző évekhez hasonlóan, megpróbáljuk a megfelelő árszinten tartani! 

A 2014-2015-ös tanévre vonatkozó árak ajánlása a majdani síkkiadványok árainak tekintetében:

  1. elektronikus tankönyv: a könyvek normál változatai árának négyszerese
  2. mp3 tankönyv (néhány matematika, fizika, kémia könyv): a könyvek normál változatai árának hatszorosa
  3. Braille tankönyv: a könyvek normál változatai árának hatszorosa

Véggleges árajánlatot a konkrét tankkönyvek (régi vagy új szerkesztésű) igénylésekor, annak ismeretében tudunk teljesíteni.

Az árajánlatot, minden iskolának, a beérkezett tankönyvrendelésre válaszul, automatikusan küldünk.

 

Reméljük, szolgáltatásaink továbbra is segítséget nyújtanak az Önöknél tanuló látássérült diáknak, tanárainak és szüleinek egyaránt.

  

Budapest, 2014. február 17.

 

Bízva a további sikeres együttműködésben,

 

üdvözlettel:

 

 

 

                                    Fehérné Drávucz Mária                                                                                            Szabó Edina

                                   tankönyvellátás vezetője                                                                                 tankönyvellátási előadó

  
 

* * *

 

 

* * *

 

mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Normál

Nyelvek