Loading...

Nemzetközi hírek

Nyílt levél az Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomagról

Az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF), közösen az Idősek Európai Platformjával (AGE Platform) és az  Európai Szövetséggel a Fogyasztók Szabványosításban Való Képviseletének Összehangolására (ANEC) nyílt levelet intézett az Európai Parlament Képviselőkhöz az Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomagról szóló Tanácsi Iránymutatás-tervezet módosítására vonatkozó módosítási javaslatokkal kapcsolatban

EBU állásfoglalás a Marrákesi Szerződésre vonatkozó EU-s Direktíváról

Az EBU állásfoglalása a Marrákesi Szerződés végrehajtására vonatkozó Uniós Irányelvek módosítására vonatkozó EP és Tanácsi javaslatokkal kapcsolatban

EP döntés az Európai akadálymentesítési Intézkedéscsomagra vonatkozó Iránymutatás elfogadásáról

Az Európai Parlamentben megszületett az a nagyon várt döntés, mellyel 2016. október 26-n elfogadták  a „termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférés követelményeire vonatkozó tagállami törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről” szóló Európai Parlamenti és Európa Tanácsi Irányelvet (Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomag). Ebből az alakalomból adott közös nyilatkozatot Andrus Ansip, az Európai Bizottság egységes digitális piacért felelős alelnöke és Günther H.

WBU Sajtóközlemény - A Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából

A 2016. október 15-i, Fehérbot világnapja alkalmából a Vakok Világszövetsége (WBU) a vakok és gyengénlátók önálló, biztonságos közlekedését nehezítő „vegyes használatú terek” (shared places) témáját kiemelő sajtóközleményt tett közzé.

EBU Sajtóközlemény - A Marrakeshi Szerződés hatályba lépett -- azonban az EU-beli látássérültek számára nem

2016. szeptember 30-ával újabb, jelentős előrehaladás történt a kiadásra kerülő művek hozzáférhető formátumú másolatainak országhatárokon túlnyúló cseréjét megkönnyítő Marrakeshi Szerződés végrehajtásában, amikor is hatályba lépett a Szerzői Jogok  Világszervezetével (WIPO) kötött nemzetközi megállapodás.

Online kérdőív az akadálymentes utazásról - Határidő 2016.09.30.

Az MVGYOSZ az Európai Vakok Szövetségén keresztül kapta meg a Spanyolországi Vakok és Gyengénlátók Szövetsége azon kérését, hogy lehetőség szerint minél több magyarországi látássérült töltsek ki az alábbi linken elérhető online kérdőívet angol, francia, vagy német nyelven.

 

Angol nyelvű interjú-felkérés: Gyógyfürdők kialakítása vakos szemmel

Kedves angolul tudó vak és gyengénlátó Sorstársak!

 

Carlos Mourão Pereira portugáliai vak építész azzal a kéréssel kereste meg Szövetségünket, hogy segítsünk neki olyan, angolul tudó vak és gyengénlátókkal felvenni a kapcsolatot, akik hajlandóak lennének egy rövid, Skype-os interjúra.

WBU Sajtóközlemény az Írni-olvasni Tudás Nemzetközi Napja alkalmából

Az "Írni-olvasni tudás nemzetközi napja alkalmából” kiadott, és a Marrakeshi Szerződés életbelépéséről szóló sajtóközlemény magyar nyelvű fordítása a mellékelt fájlban olvasható.

Új elnök a Vakok Világszövetsége (WBU) élén

A Vakok Világszövetsége (WBU) kilencedik, az USA-beli Orlandóban, 2016.08.18-25. között tartott Közgyűlésén Dr. Fredric Schroeder személyében új elnököt választott. Az új elnök megválasztásáról szóló sajtóközlemény magyar nyelvű fordítása a mellékelt fájlban olvasható.

Elektromos és hibrid meghajtású járművek - Csendesen, de ne hangtalanul!

Dr. Frederic Schroeder, a WBU első alelnökének, a WBU 2016. áprilisi hírlevelében megjelent  beszámolója a túl csendes járművek hangos jelzőrendszerének témájában 

Elektromos és hibrid meghajtású járművek: Csendesen, de ne hangtalanul!

mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Fekete/Fehér

Nyelvek