Loading...

Hírek

2017. évi Onkyo Braille Novellaíró Verseny (Onkyo World Braille Contest) eredménye

Megszületetett az MVGYOSZ 2017. március 24-i, 16. számú hírlevelében meghirdetett, nemzetközi, a Braille-írást népszerűsítő novellaíró verseny végeredménye.

 

Braille- és Hangoskönyvtár zárva tart

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat, hogy a Braille- és Hangoskönyvtár 2017. október 27-én, pénteken és október 31-én, kedden szabadság miatt zárva tart.

Köszönjük megértésüket!

A vegyes használatú helyeknek biztonságosnak kell lenniük! – a WBU közleménye a 2017. október 15-i „Fehérbot világnapja” alkalmából

Október 15. a Fehérbot világnapja (White Cane Safety Day), melynek alkalmából a közvéleményben tudatosítani kell a vakok és gyengénlátók önálló és biztonságos közlekedésének fontosságát. A vakok és gyengénlátók által leggyakrabban használt közlekedési segédeszköz világszerte a fehérbot. A fehérbot a szabadság, az önállóság és a bizalom jelképévé vált a világon mindenhol, mivel használata révén a vakok önállóan és biztonságosan tudnak közlekedni.

"Hogy a látás számítson!" – A WBU sajtóközleménye a Látás Világnapja alkalmából – 2017. október 12.

A világszerte élő, közel 300 millióra becsült vak és gyengénlátó érdekeiért dolgozó Vakok Világszövetsége (World Blind Union, azaz WBU) üdvözli a 2017. évi Látás Világnapját, melynek mottója az idén: „Hogy a látás számítson!” Minden év októberének második csütörtöke a Látás Nemzetközi Világnapja, célja az, hogy felhívja a figyelmet a látássérülés megelőzésének és kezelésének fontosságára. A Látás Világnapja az idei évben október 12-re esik.

Elkészítettük a Zeneakadémia megközelíthetőségének leírását

Vak tapasztalati szakértőnk és "hangostérkép" készítésben járatos kollégánk segítségével elkészítettük azt az útleírást, mely - szándékunk szerint - látássérült vendégeink számára megkönnyíti a Zeneakadémia (október 15-ei ünnepi koncertünk helyszínének) megközelítését.

 

Ideiglenes változás a segédeszközbolt nyitvatartási rendjében

Tájékoztatunk minden érintettet, hogy az MVGYOSZ segédeszközboltja 2017. október 11-éig zárva tart.

A bolt új nyitvatartási rendjének kihirdetéséig az alábbi napokon és időpontokban lehet vásárolni segédeszközboltunkban, délelőtt 10.00 és délután 4 óra között:

2017. Október 12-én csütörtökön;
17-én kedden;
19-én csütörtökön;
24-én kedden;
26-án csütörtökön;
31-én kedden

Megértésüket köszönjük. 

Pénzfelismerés, de hogyan?

Az MNB elsődleges céljának veszélyeztetése nélkül és alapvető feladatainak ellátásán túl, a közérdekű társadalmi célok megvalósításának elősegítése végett, kialakította a jegybanki érdekeken és sajátosságokon alapuló, az MNB külső kapcsolatainak részét képező támogatási politikáját.

Meghívó Ungár Imre emlékkoncertre

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége - a Zeneakadémia támogatásával és együttműködésével - Ungár Imre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész halálának 45. évfordulója és a Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából emlékkoncertet rendez, melyre szeretettel meghívom.

A Braille-emlékérem átadását is magában foglaló ünnepségre 2017. október 15-én 17.00 órai kezdettel kerül sor a Zeneakadémia Solti termében (1061. Budapest, Liszt Ferenc tér 8.).

Fellépők:

Filmforgatás miatt szünetelnek szolgáltatásaink

Ezúton is tájékoztatunk minden érintettet, hogy 2017. április 27-én (csütörtökön, egy napig) filmforgatás miatt szünetel a hangos-és Braille-könyv kölcsönzés, a segédeszköz ellátás, valamint az okostelefon használat oktatás szolgáltatásunk.

Az esetlegesen okozott kellemetlenségért szíves elnézést kérünk!

Meghívó Vakvezetőkutya-kiképző Központ átadóra (2017.04.28.)

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tisztelettel meghívja Önt a felújított Vakvezetőkutya-kiképző Központ avatására, mely 2017.04.28-án 11 órakor kezdődik.

A Szövetség Vakvezetőkutya-kiképző Iskoláját vitéz lovag Rithnovszky János alapította 1976-ban, mely azóta is a látássérült emberek életét szolgálja. Központunk az eltelt 40 évben sok változáson ment keresztül szemléletében és kiképzési módszereiben.

mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Fekete/Fehér

Nyelvek