Loading...

Hírek

Év végi leállás a Hangos- és Braille-könyvtárban

Tisztelt Olvasók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Braille- és Hangoskönyvtár 2017. december 20 – 2018. január 1. között szabadság miatt zárva tart.

Utolsó kölcsönzési nap: 2017. december 19.

Első kölcsönzési nap: 2018. január 2.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Ingyenes zöld hályog szűrés lesz Budapesten, a Vakok Szövetségében

November 16-án csütörtökön, 17-én pénteken és 18-án szombaton 10.00 – 18.00 óráig Budapesten, a XIV. kerület Hermina út 47. szám alatt , a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházában ingyenes zöld hályog szűrés lesz. A szűrővizsgálatot a Fény Alapítvány szervezi és a Szent Imre kórház szemészeti osztályának főorvosa és kollégái végzik. A betegirányítás a helyszínen történik. A vizsgálaton bárki részt vehet. További információt a (30) 922-7653 telefonszámon lehet kérni.

2017. évi Onkyo Braille Novellaíró Verseny (Onkyo World Braille Contest) eredménye

Megszületetett az MVGYOSZ 2017. március 24-i, 16. számú hírlevelében meghirdetett, nemzetközi, a Braille-írást népszerűsítő novellaíró verseny végeredménye.

 

Braille- és Hangoskönyvtár zárva tart

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat, hogy a Braille- és Hangoskönyvtár 2017. október 27-én, pénteken és október 31-én, kedden szabadság miatt zárva tart.

Köszönjük megértésüket!

A vegyes használatú helyeknek biztonságosnak kell lenniük! – a WBU közleménye a 2017. október 15-i „Fehérbot világnapja” alkalmából

Október 15. a Fehérbot világnapja (White Cane Safety Day), melynek alkalmából a közvéleményben tudatosítani kell a vakok és gyengénlátók önálló és biztonságos közlekedésének fontosságát. A vakok és gyengénlátók által leggyakrabban használt közlekedési segédeszköz világszerte a fehérbot. A fehérbot a szabadság, az önállóság és a bizalom jelképévé vált a világon mindenhol, mivel használata révén a vakok önállóan és biztonságosan tudnak közlekedni.

"Hogy a látás számítson!" – A WBU sajtóközleménye a Látás Világnapja alkalmából – 2017. október 12.

A világszerte élő, közel 300 millióra becsült vak és gyengénlátó érdekeiért dolgozó Vakok Világszövetsége (World Blind Union, azaz WBU) üdvözli a 2017. évi Látás Világnapját, melynek mottója az idén: „Hogy a látás számítson!” Minden év októberének második csütörtöke a Látás Nemzetközi Világnapja, célja az, hogy felhívja a figyelmet a látássérülés megelőzésének és kezelésének fontosságára. A Látás Világnapja az idei évben október 12-re esik.

Elkészítettük a Zeneakadémia megközelíthetőségének leírását

Vak tapasztalati szakértőnk és "hangostérkép" készítésben járatos kollégánk segítségével elkészítettük azt az útleírást, mely - szándékunk szerint - látássérült vendégeink számára megkönnyíti a Zeneakadémia (október 15-ei ünnepi koncertünk helyszínének) megközelítését.

 

Ideiglenes változás a segédeszközbolt nyitvatartási rendjében

Tájékoztatunk minden érintettet, hogy az MVGYOSZ segédeszközboltja 2017. október 11-éig zárva tart.

A bolt új nyitvatartási rendjének kihirdetéséig az alábbi napokon és időpontokban lehet vásárolni segédeszközboltunkban, délelőtt 10.00 és délután 4 óra között:

2017. Október 12-én csütörtökön;
17-én kedden;
19-én csütörtökön;
24-én kedden;
26-án csütörtökön;
31-én kedden

Megértésüket köszönjük. 

Pénzfelismerés, de hogyan?

Az MNB elsődleges céljának veszélyeztetése nélkül és alapvető feladatainak ellátásán túl, a közérdekű társadalmi célok megvalósításának elősegítése végett, kialakította a jegybanki érdekeken és sajátosságokon alapuló, az MNB külső kapcsolatainak részét képező támogatási politikáját.

Meghívó Ungár Imre emlékkoncertre

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége - a Zeneakadémia támogatásával és együttműködésével - Ungár Imre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész halálának 45. évfordulója és a Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából emlékkoncertet rendez, melyre szeretettel meghívom.

A Braille-emlékérem átadását is magában foglaló ünnepségre 2017. október 15-én 17.00 órai kezdettel kerül sor a Zeneakadémia Solti termében (1061. Budapest, Liszt Ferenc tér 8.).

Fellépők:

mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Fekete/Fehér

Nyelvek