Loading...

Hírek

Nyílt levél az Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomagról

Az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF), közösen az Idősek Európai Platformjával (AGE Platform) és az  Európai Szövetséggel a Fogyasztók Szabványosításban Való Képviseletének Összehangolására (ANEC) nyílt levelet intézett az Európai Parlament Képviselőkhöz az Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomagról szóló Tanácsi Iránymutatás-tervezet módosítására vonatkozó módosítási javaslatokkal kapcsolatban

EBU állásfoglalás a Marrákesi Szerződésre vonatkozó EU-s Direktíváról

Az EBU állásfoglalása a Marrákesi Szerződés végrehajtására vonatkozó Uniós Irányelvek módosítására vonatkozó EP és Tanácsi javaslatokkal kapcsolatban

ADVENTI VÁSÁR az MVGYOSZ-ben

Kedves Olvasóink!

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége idén is megrendezi a tavalyi évben nagy sikernek örvendő adventi vásárát, melyre szeretettel hívjuk és várjuk Önt, családját és barátait. A nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal a Hermina teremben tartjuk a vásárt, hogy még több újdonsággal, szélesebb kínálattal járuljunk hozzá az ünnepi készülődéshez.

A vásári forgatagban zene, forralt bor és különleges teák mellett lehet megpihenni.

50%-os és 90%-os árkedvezmény az MVGYOSZ segédeszközboltjában

2016. november 21.-e és december 2.-a között az MVGYOSZ Budapest, Hermina út 47. szám alatti Segédeszközboltjában 50% és 90%-os árkedvezményt nyújt azon termékeire, amelyek listája megtalálhatóa http://www.mvgyosz.hu/arulista hivatkozás alatt, illetve a tájékoztató végén is letölthető Excel táblában. 

EP döntés az Európai akadálymentesítési Intézkedéscsomagra vonatkozó Iránymutatás elfogadásáról

Az Európai Parlamentben megszületett az a nagyon várt döntés, mellyel 2016. október 26-n elfogadták  a „termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférés követelményeire vonatkozó tagállami törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről” szóló Európai Parlamenti és Európa Tanácsi Irányelvet (Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomag). Ebből az alakalomból adott közös nyilatkozatot Andrus Ansip, az Európai Bizottság egységes digitális piacért felelős alelnöke és Günther H.

Meghívó a Fehérbot Nemzetközi Napja rendezvényre

 A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából tartandó rendezvényére.

 

Zárva lesz a főpénztár

Tájékoztatjuk a Tisztelt Tagságot, hogy az MVGYOSZ Székházban 2016.október 13-án (csütörtökön) zárva tart a főpénztár.

Megértésüket köszönjük.

WBU Sajtóközlemény - A Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából

A 2016. október 15-i, Fehérbot világnapja alkalmából a Vakok Világszövetsége (WBU) a vakok és gyengénlátók önálló, biztonságos közlekedését nehezítő „vegyes használatú terek” (shared places) témáját kiemelő sajtóközleményt tett közzé.

EBU Sajtóközlemény - A Marrakeshi Szerződés hatályba lépett -- azonban az EU-beli látássérültek számára nem

2016. szeptember 30-ával újabb, jelentős előrehaladás történt a kiadásra kerülő művek hozzáférhető formátumú másolatainak országhatárokon túlnyúló cseréjét megkönnyítő Marrakeshi Szerződés végrehajtásában, amikor is hatályba lépett a Szerzői Jogok  Világszervezetével (WIPO) kötött nemzetközi megállapodás.

mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Fekete/Fehér

Nyelvek