Loading...

Hírek

ADVENTI VÁSÁR az MVGYOSZ-ben

Kedves Olvasóink!

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége idén is megrendezi a tavalyi évben nagy sikernek örvendő adventi vásárát, melyre szeretettel hívjuk és várjuk Önt, családját és barátait. A nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal a Hermina teremben tartjuk a vásárt, hogy még több újdonsággal, szélesebb kínálattal járuljunk hozzá az ünnepi készülődéshez.

A vásári forgatagban zene, forralt bor és különleges teák mellett lehet megpihenni.

50%-os és 90%-os árkedvezmény az MVGYOSZ segédeszközboltjában

2016. november 21.-e és december 2.-a között az MVGYOSZ Budapest, Hermina út 47. szám alatti Segédeszközboltjában 50% és 90%-os árkedvezményt nyújt azon termékeire, amelyek listája megtalálhatóa http://www.mvgyosz.hu/arulista hivatkozás alatt, illetve a tájékoztató végén is letölthető Excel táblában. 

EP döntés az Európai akadálymentesítési Intézkedéscsomagra vonatkozó Iránymutatás elfogadásáról

Az Európai Parlamentben megszületett az a nagyon várt döntés, mellyel 2016. október 26-n elfogadták  a „termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférés követelményeire vonatkozó tagállami törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről” szóló Európai Parlamenti és Európa Tanácsi Irányelvet (Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomag). Ebből az alakalomból adott közös nyilatkozatot Andrus Ansip, az Európai Bizottság egységes digitális piacért felelős alelnöke és Günther H.

Meghívó a Fehérbot Nemzetközi Napja rendezvényre

 A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából tartandó rendezvényére.

 

Zárva lesz a főpénztár

Tájékoztatjuk a Tisztelt Tagságot, hogy az MVGYOSZ Székházban 2016.október 13-án (csütörtökön) zárva tart a főpénztár.

Megértésüket köszönjük.

WBU Sajtóközlemény - A Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából

A 2016. október 15-i, Fehérbot világnapja alkalmából a Vakok Világszövetsége (WBU) a vakok és gyengénlátók önálló, biztonságos közlekedését nehezítő „vegyes használatú terek” (shared places) témáját kiemelő sajtóközleményt tett közzé.

EBU Sajtóközlemény - A Marrakeshi Szerződés hatályba lépett -- azonban az EU-beli látássérültek számára nem

2016. szeptember 30-ával újabb, jelentős előrehaladás történt a kiadásra kerülő művek hozzáférhető formátumú másolatainak országhatárokon túlnyúló cseréjét megkönnyítő Marrakeshi Szerződés végrehajtásában, amikor is hatályba lépett a Szerzői Jogok  Világszervezetével (WIPO) kötött nemzetközi megállapodás.

Mikrocenzus 2016

MIKROCENZUS 2016

Honlap: http://www.ksh.hu/mikrocenzus2016/

Mikrocenzus videó:

https://www.youtube.com/results?search_query=mikrocenzus+2016

Érdekességek, amit megtudhatunk a mikrocenzusból – infografikák, PDF formában letölthető innen:

Meghívó a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria vakok és gyengénlátók kultúrafogyasztási lehetőségeivel foglalkozó szakmai beszélgetésére

Tisztelt Uram / Asszonyom!

Ezúton szeretnénk meghívni Önöket a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria szakmai beszélgetésére, mely a vakok és gyengénlátók kultúrafogyasztási lehetőségeivel foglalkozik. Előadóink között érintettek illetve látó programszervezők is szerepelnek. A program célja, hogy a különböző szakterületek képviselői illetve a programokon résztvevők közösen gondolkozhassanak a jövőbeni célokról és lehetőségekről.

Időpont: 2016. szeptember 23. péntek, 14.00-18.00

Előadók:

mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Fekete/Fehér

Nyelvek