Loading...

Hírek

Filmforgatás miatt szünetelnek szolgáltatásaink

Ezúton is tájékoztatunk minden érintettet, hogy 2017. április 27-én (csütörtökön, egy napig) filmforgatás miatt szünetel a hangos-és Braille-könyv kölcsönzés, a segédeszköz ellátás, valamint az okostelefon használat oktatás szolgáltatásunk.

Az esetlegesen okozott kellemetlenségért szíves elnézést kérünk!

Meghívó Vakvezetőkutya-kiképző Központ átadóra (2017.04.28.)

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tisztelettel meghívja Önt a felújított Vakvezetőkutya-kiképző Központ avatására, mely 2017.04.28-án 11 órakor kezdődik.

A Szövetség Vakvezetőkutya-kiképző Iskoláját vitéz lovag Rithnovszky János alapította 1976-ban, mely azóta is a látássérült emberek életét szolgálja. Központunk az eltelt 40 évben sok változáson ment keresztül szemléletében és kiképzési módszereiben.

Meghívó a „Vaklárma” Fotóklub kiállításának megnyitójára

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Téli kertjében (1146 Budapest, Hermina út 47.) április 10-én hétfőn, délután 5 órakor, a látássérült amatőr fotósokból egy évvel ezelőtt alakult „Vaklárma” Fotóklub tagjainak képeiből nyílik kiállítás. A kiállításon, amelyet Angyal Gábor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének szakmai vezetője és Kovács Attila, a „Vaklárma” Fotóklub vezetője nyit meg, Balogh Tamás, Lipóczki Zoltán, Dáginé Maczó Borbála és Ruzsa Viktor mutatkozik be válogatott képeivel.

EU-s jogszabály-javaslat a hozzáférhető formátumú művek számának növelése érdekében

Kedvező hír vakok és látássérültek számára hozzáférhető formátumú művek határokon túlnyúló cseréjének lehetősége ügyében. Az Európai Parlament Jogi Bizottsága (JURI) szavazott a Marrakeshi Szerződés szerinti kötelezettségek és az Uniós szabályozás összhangba hozását célzó javaslatokról.
A JURI honapján 2017. március 23-n megjelent sajtóközlemény szövege magyarul az alábbi linkre kattintva tölthető le.

Petíciós felhívás - EGDF

A Vakvezetőkutyások Európai Szövetése ügyvezetőjétől érkezett az MVGYOSZ-hez egy kérés, melyben azt kéri, hogy minél többen támogassák aláírásukkal a Mark van Gelder, holland EP képviselő által benyújtott petíciót.

Onkyo 2017 Nemzetközi novellaíró-verseny

Az elmúlt évek sikeres pályázatai után, amikor 2014-ben magyar pályázó (Fusz Anna) nyerte a fődíjat (http://www.mvgyosz.hu/2014-evi-onkyo-braille-novellairo-verseny-onkyo-world-braille-contest-eredmenye), 2015-ben pedig Péter Zsigmond pályázatát sorolta első helyen „magasra értékelt” írásként a zsűri, az idei évben is nemzetközi, a Braille-írást népszerűsítő novellaíró versenyre vár pályaműveket az MVGYOSZ.

Segédeszköz Bolt zárva tart

Tisztelt Tagság!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Segédeszköz Bolt május 12-16-ig szabadság miatt zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

Nyílt levél az Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomagról

Az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF), közösen az Idősek Európai Platformjával (AGE Platform) és az  Európai Szövetséggel a Fogyasztók Szabványosításban Való Képviseletének Összehangolására (ANEC) nyílt levelet intézett az Európai Parlament Képviselőkhöz az Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomagról szóló Tanácsi Iránymutatás-tervezet módosítására vonatkozó módosítási javaslatokkal kapcsolatban

EBU állásfoglalás a Marrákesi Szerződésre vonatkozó EU-s Direktíváról

Az EBU állásfoglalása a Marrákesi Szerződés végrehajtására vonatkozó Uniós Irányelvek módosítására vonatkozó EP és Tanácsi javaslatokkal kapcsolatban

ADVENTI VÁSÁR az MVGYOSZ-ben

Kedves Olvasóink!

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége idén is megrendezi a tavalyi évben nagy sikernek örvendő adventi vásárát, melyre szeretettel hívjuk és várjuk Önt, családját és barátait. A nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal a Hermina teremben tartjuk a vásárt, hogy még több újdonsággal, szélesebb kínálattal járuljunk hozzá az ünnepi készülődéshez.

A vásári forgatagban zene, forralt bor és különleges teák mellett lehet megpihenni.

mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Fekete/Fehér

Nyelvek