Loading...

Hírek

Közérdekű közlemény

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szövetségben a szolgáltatások műszaki okokból meghatározatlan ideig szünetelnek. Ez alatt az idő alatt nem tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket. A hiba elhárításának ideje alatt az mvgyosz@gmail.com E-mail címen fogadjuk elektronikus leveleiket. A műszaki akadály elhárítása folyamatban van, annak megtörténtéről tájékoztatással leszünk. Kérjük szíves megértésüket. dr. Nagy Sándor Elnök

Bodor Tibor Hangoskönyvtár zárva tart

Tisztelt Olvasók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bodor Tibor Hangoskönyvtár 2018. január 26-án, pénteken zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

 

Új helyen a Bodor Tibor Hangoskönyvtár

2018. január 23-tól új helyen találhatják meg a Bodor Tibor Hangoskönyvtárat azok, akik a hangoskönyv kölcsönzést személyesen, az MVGYOSZ székházában oldják meg.
Az új hely nincs messze a régitől: a portával szemben, a Sipeki terem hátsó részében lesz ideiglenesen megtalálható a könyvtár.

A Fogyatékossággal Élők Európai Parlamentjének az Európai Akadálymentesítési Intézkedéscsomag tárgyában hozott sürgősségi állásfoglalása

Az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF) és az Európai Parlament 2017. december 6-án, negyedik alkalommal szervezte meg a Fogyatékossággal Élők Európai Parlamentjét Brüsszelben, amelyen Európa minden részéről több száz fogyatékosügyi szervezet képviselői vettek részt. A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa 20 fős küldöttségében az MVGYOSZ részéről Angyal Gábor, szakmai vezető és Ollé Attila, nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatárs vettek részt a tanácskozáson.

Év végi leállás a Hangos- és Braille-könyvtárban

Tisztelt Olvasók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Braille- és Hangoskönyvtár 2017. december 20 – 2018. január 1. között szabadság miatt zárva tart.

Utolsó kölcsönzési nap: 2017. december 19.

Első kölcsönzési nap: 2018. január 2.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Ingyenes zöld hályog szűrés lesz Budapesten, a Vakok Szövetségében

November 16-án csütörtökön, 17-én pénteken és 18-án szombaton 10.00 – 18.00 óráig Budapesten, a XIV. kerület Hermina út 47. szám alatt , a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházában ingyenes zöld hályog szűrés lesz. A szűrővizsgálatot a Fény Alapítvány szervezi és a Szent Imre kórház szemészeti osztályának főorvosa és kollégái végzik. A betegirányítás a helyszínen történik. A vizsgálaton bárki részt vehet. További információt a (30) 922-7653 telefonszámon lehet kérni.

2017. évi Onkyo Braille Novellaíró Verseny (Onkyo World Braille Contest) eredménye

Megszületetett az MVGYOSZ 2017. március 24-i, 16. számú hírlevelében meghirdetett, nemzetközi, a Braille-írást népszerűsítő novellaíró verseny végeredménye.

 

Braille- és Hangoskönyvtár zárva tart

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat, hogy a Braille- és Hangoskönyvtár 2017. október 27-én, pénteken és október 31-én, kedden szabadság miatt zárva tart.

Köszönjük megértésüket!

A vegyes használatú helyeknek biztonságosnak kell lenniük! – a WBU közleménye a 2017. október 15-i „Fehérbot világnapja” alkalmából

Október 15. a Fehérbot világnapja (White Cane Safety Day), melynek alkalmából a közvéleményben tudatosítani kell a vakok és gyengénlátók önálló és biztonságos közlekedésének fontosságát. A vakok és gyengénlátók által leggyakrabban használt közlekedési segédeszköz világszerte a fehérbot. A fehérbot a szabadság, az önállóság és a bizalom jelképévé vált a világon mindenhol, mivel használata révén a vakok önállóan és biztonságosan tudnak közlekedni.

"Hogy a látás számítson!" – A WBU sajtóközleménye a Látás Világnapja alkalmából – 2017. október 12.

A világszerte élő, közel 300 millióra becsült vak és gyengénlátó érdekeiért dolgozó Vakok Világszövetsége (World Blind Union, azaz WBU) üdvözli a 2017. évi Látás Világnapját, melynek mottója az idén: „Hogy a látás számítson!” Minden év októberének második csütörtöke a Látás Nemzetközi Világnapja, célja az, hogy felhívja a figyelmet a látássérülés megelőzésének és kezelésének fontosságára. A Látás Világnapja az idei évben október 12-re esik.

mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Fekete/Fehér

Nyelvek