Loading...

Hangoskönyvtár

 

Az MVGYOSZ hangoskönyvtára 1961-ben kezdte meg működését a Hermina út 21-ben. A 70-es évek elején költözött át a mai helyére, az MVGYOSZ székházába. A 70-es évek közepéig csak orsós magnón lehallgatható könyveket lehetett kölcsönözni, ezután jelent meg a kazettás magnó. Közel 10 éven keresztül párhuzamosan lehetett orsós és kazettás műveket kölcsönözni, majd 1989-ben az orsós művek végleg nyugdíjba kerültek. A 2000-es év folyamán került be az első CD-n hallgatható könyv a könyvtári állományba. 1993-ban a könyvtárat felújították, mert az állomány annyira felduzzadt, hogy kinőtte a régi polcokat. Ekkor kaptuk a mozgatható polcrendszert, ami lényegesen megnövelte a szabad raktározási felületet. 
 
Könyvállományunkat igyekszünk úgy kialakítani, hogy minél több olvasói igényt tudjunk teljesíteni. A hangoskönyvtárban egyaránt megtalálhatóak a hazai és külföldi klasszikus regények, a mai modern írók művei, útleírások, ismeretterjesztő művek és gyermekeknek szóló könyvek szép számban. A diákok is megtalálják a kötelező olvasmányok nagy részét állományunkban.
 
Az MVGYOSZ tagjai körében igen népszerű ez a szolgáltatás, mert sokan nem tudják a Braille-írást olvasni, így a könyvek csak hangos formában juthatnak el hozzájuk.   
 
 
 
mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Fekete/Fehér

Nyelvek