Loading...

Elkészítettük a Zeneakadémia megközelíthetőségének leírását

Vak tapasztalati szakértőnk és "hangostérkép" készítésben járatos kollégánk segítségével elkészítettük azt az útleírást, mely - szándékunk szerint - látássérült vendégeink számára megkönnyíti a Zeneakadémia (október 15-ei ünnepi koncertünk helyszínének) megközelítését.

 

70-es Erzsébet királyné útja, aluljáró felöli, és 78-as Keleti pályaudvar M felöli troli Király utca / Erzsébet körúti megállójából:
A troliról leszállva előre fele (ballra) kell elindulni. Jobb oldalon a falat követjük az Erzsébet körút - Király utca sarokig. Egyenesen kell áthaladni az Erzsébet körúton a távirányítóval meghívható beszélő jelzőlámpával ellátott zebrán. A kereszteződés nincs ellátva taktilis jelzéssel. A zöld jelezés nagyon rövid. Kétszer két sávos úttest középen villamos sínekkel.  A zebra után egyenesen haladunk tovább jobb oldalon falat keresünk. Követjük a falat majd a végén jobbra kanyarodunk. Kb.15 méter után benyúlik elénk az épület, amit ballra kerülőnk, itt kerülni kell egy álló hamutálat is. Az épület mellett haladunk tovább. A második beugrónál van a széles lépcső a főbejárathoz, jobb oldalon korláttal. Célszerű a jobb oldali bejáratot használni.  Egyenesen kettő lengőajtón keresztül jutunk az épületbe.

70-es és 78-as Kossuth Lajos tér M felöli troli Király utca / Erzsébet körúti megállójából:
A troliról leszállva előre fele (ballra) kell elindulni. Jobb oldalon a falat követjük az Erzsébet körút - Király utca sarokig. Innen ballra fordulunk és áthaladunk a Király utcán a távirányítóval meghívható beszélő jelzőlámpával ellátott zebrán. A kereszteződés nincs ellátva taktilis jelzéssel. A zebra után ballra kanyarodunk, jobb oldalon falat keresünk. Követjük a falat majd a végén jobbra kanyarodunk. Kb.15 méter után benyúlik elénk az épület, amit ballra kerülőnk, itt kerülni kell egy álló hamutálat is. Az épület mellett haladunk tovább. A második beugrónál van a széles lépcső a főbejárathoz, jobb oldalon korláttal. Célszerű a jobb oldali bejáratot használni.  Egyenesen kettő lengőajtón keresztül jutunk az épületbe.

4-es 6-os villamos Széll Kálmán tér M felöli Király utca / Erzsébet körúti megállójából:
A villamosról leszállva visszafele (jobbra) kell elindulni. A villamos végénél a peron süllyedése után kell ballra fordulni.  Áthaladunk az Erzsébet körúton a távirányítóval meghívható beszélő jelzőlámpával ellátott zebrán. A zebra után jobbra fordulunk és átkelünk a Király utcán a távirányítóval meghívható beszélő jelzőlámpával ellátott zebrán. A kereszteződések nincsenek ellátva taktilis jelzésekkel. A zebra után ballra kanyarodunk, jobb oldalon falat keresünk. Követjük a falat majd a végén jobbra kanyarodunk. Kb.15 méter után benyúlik elénk az épület, amit ballra kerülőnk, itt kerülni kell egy álló hamutálat is. Az épület mellett haladunk tovább. A második beugrónál van a széles lépcső a főbejárathoz, jobb oldalon korláttal. Célszerű a jobb oldali bejáratot használni.  Egyenesen kettő lengőajtón keresztül jutunk az épületbe.

4-es villamos Újbuda-központ M felöli, és 6-os villamos Móricz Zsigmond körtér M felöli  Király utca / Erzsébet körúti megállójából:
A villamosról leszállva előre fele (ballra) kell elindulni. A villamos végénél a peron süllyedése után kell ballra fordulni.  Áthaladunk a villamos peronok közötti zebrán. Utána az Erzsébet körúton a távirányítóval meghívható beszélő jelzőlámpával ellátott zebrán is. A zebra után jobbra fordulunk és átkelünk a Király utcán a távirányítóval meghívható beszélő jelzőlámpával ellátott zebrán. A kereszteződések nincsenek ellátva taktilis jelzésekkel. A zebra után ballra kanyarodunk, jobb oldalon falat keresünk. Követjük a falat majd a végén jobbra kanyarodunk. Kb.15 méter után benyúlik elénk az épület, amit ballra kerülőnk, itt kerülni kell egy álló hamutálat is. Az épület mellett haladunk tovább. A második beugrónál van a széles lépcső a főbejárathoz, jobb oldalon korláttal. Célszerű a jobb oldali bejáratot használni.  Egyenesen kettő lengőajtón keresztül jutunk az épületbe.
 

 

mvgyosz.hu

Szövegméret

  • növelés
  • Decrease
  • normál

Current Size: 80%

Oldalstílus

Current Style: Fekete/Fehér

Nyelvek